Çilekli Tart Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 3 çay bardağı un
Muhallebisi için;
- 2 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 100 g labne peyniri
Çilek sosu için;
- 1 kase çilek
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Çilekli Tart Tarifi Yapılışı
- Çilek soslu tart kekin hamuru için öncelikle yumurtalar ve şekeri iyice köpürünceye kadar çırpalım.
- Sıvı yağ, süt, un ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru güzelce çırpalım.
- Tart kalıbı yağladıktan sonra hazırladığımız hamuru kalıba boşaltalım.
- Kekimizi 160 derece önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakalım.
- Kekimiz pişerken muhallebisi için süt, un, yumurta sarısı ve şekeri küçük bir tencereye alıp koyulaşıp kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
- Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyerek karıştıralım.
- Soğuyan muhallebimize son olarak labne peyniri ilave edelim, güzelce çırpalım.
- Labne peyniri kullanmak istemezseniz yerine süt kreması, çırpılmış kremşanti kullanabilirsiniz. Hiçbirisini eklemezseniz.
- Süt miktarını en başta 500 ml olarak kullanabilirsiniz.
- Kürdan testi yaparak fırından alınan kek soğuduktan sonra kalıptan çıkartılır.
- Üst kısmına muhallebi dökülerek yayılır.
- Çilek sos için çilekler rondadan geçirilir, uygun bir tencereye alınır nişasta ve şeker ilave edilerek kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir.
- Bu aşamada çilek kullanmak zorunda değilsiniz dilediğiniz meyveli sosu yapabilirsiniz.
- Hazırlanan sosun ilk sıcağı çıktıktan sonra kekin üzerine gezdirilir ve süslenir.
Dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.👩🍳🥮🥧.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder