26 Ağustos 2020 Çarşamba

Çilekli Tart Tarifi

Çilekli Tart Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çay bardağı un
Muhallebisi için;
  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 100 g labne peyniri
Çilek sosu için;
  • 1 kase çilek
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Çilekli Tart Tarifi Yapılışı

  1. Çilek soslu tart kekin hamuru için öncelikle yumurtalar ve şekeri iyice köpürünceye kadar çırpalım.
  2. Sıvı yağ, süt, un ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru güzelce çırpalım.
  3. Tart kalıbı yağladıktan sonra hazırladığımız hamuru kalıba boşaltalım.
  4. Kekimizi 160 derece önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakalım.
  5. Kekimiz pişerken muhallebisi için süt, un, yumurta sarısı ve şekeri küçük bir tencereye alıp koyulaşıp kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  6. Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyerek karıştıralım.
  7. Soğuyan muhallebimize son olarak labne peyniri ilave edelim, güzelce çırpalım.
  8. Labne peyniri kullanmak istemezseniz yerine süt kreması, çırpılmış kremşanti kullanabilirsiniz. Hiçbirisini eklemezseniz.
  9. Süt miktarını en başta 500 ml olarak kullanabilirsiniz.
  10. Kürdan testi yaparak fırından alınan kek soğuduktan sonra kalıptan çıkartılır.
  11. Üst kısmına muhallebi dökülerek yayılır.
  12. Çilek sos için çilekler rondadan geçirilir, uygun bir tencereye alınır nişasta ve şeker ilave edilerek kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir.
  13. Bu aşamada çilek kullanmak zorunda değilsiniz dilediğiniz meyveli sosu yapabilirsiniz.
  14. Hazırlanan sosun ilk sıcağı çıktıktan sonra kekin üzerine gezdirilir ve süslenir.
Dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.👩‍🍳🥮🥧.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder