El Açması Tadında Efsane Çıtır Börek (Baklavalık Yufka İle) Tarifi İçin Malzemeler
- 1-1.5 paket baklavalık yufka
Sosu için:
- 2 yumurtanın akı (sarısını sonradan ekleniyor)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
- Peynir
- Maydanoz (dilediğiniz iç malzemesi olur)
El Açması Tadında Efsane Çıtır Börek (Baklavalık Yufka İle) Tarifi Yapılışı
- Sos için tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
- 1 adet yufkayı geniş tarafı bize bakacak şekilde seriyoruz ve sostan döküp yağlıyoruz.
- Üzerine 2 adet yufka daha serip aynı şekilde her bir yufkayı sostan döküp yağlıyoruz.
- En son bize bakan ucuna iç harcından koyup rulo şeklinde sarıyoruz ve resimdeki gibi yağlı kağıt serili bir tepsiye diziyoruz.
- Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye diziyoruz.
- Kalan sosumuza yumurta sarılarını ilave edip karıştırıyoruz.
- Sosun tamamını böreklerin böreğin üzerine gezdirip 180 dereceye önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 30 dk pişiriyoruz.
- Böreği fırından çıkardıktan sonra pamuk bez ile örtüyoruz.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra kesip servis ediyoruz.
Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder