2 Ağustos 2020 Pazar

En Hızlı Cevizli Rulo Baklava Tarifi

En Hızlı Cevizli Rulo Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (15-17 adet oluyor içinde)
  • 150 gram eritilmiş tereyağ (köpüğünü alıyoruz ki baklava kararmasın)
  • Bol bol toz halinde çekilmiş ceviz içi / fıstık / fındık
Şerbeti için:
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Çeyrek limon

En Hızlı Cevizli Rulo Baklava Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz ki baklava pişene kadar oda sıcaklığına gelsin.
  2. Şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatıyoruz.
  3. İçine limonun suyunu ekleyip ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  4. Fırını 170 dereceye ısıtıyoruz.
  5. Yufkadan bir adet tezgaha seriyoruz ve bir fırça yardımıyla her yerini biraz tereyağ ile yağlıyoruz.
  6. Uç kısmına cevizden koyup sıkıca sarıyoruz.
  7. Tepsiye uzunlamasına diziyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz.
  8. En son kalan tereyağı ile (eğer çok az gelirse ekleme yapın) yufkaların üzerini yağlıyoruz ve parmak uzunluğunda (daha küçükte olabilir) kesiyoruz.
  9. Fırına verip pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  10. Pişen sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdiriyoruz.
  11. Zaten hemen şerbetin tamamını çekecektir.
İşte bu kadar, afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder