Etli Ekmek (Kastamonu Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağından su
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
- 250 gr kıyma
- 2 soğan
- Tuz, karabiber
- 1 çay bardağı su
Etli Ekmek (Kastamonu Yöresi) Tarifi Yapılışı
- Önce iç harcı için soğanları soyup robotta çektirin.
- Kıymanın üstüne ekleyin.
- Diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırın.
- Hamura rahat sürebilmek için hafif sulu olsun.
- Hamuru için unu, tuzu, derin kaba alın.
- İçine yavaş yavaş su ekleyip hafif sert bir hamur yapın, su az gelirse ekleme yapın.İyice yoğurun.
- Bezelere ayırın ,tava büyüklüğüne göre benim tavam fazla büyük değildi .
- Bezelerin üstünü sarın 10 dakika dinlensin.
- Açmaya başlayın, iç harcını koyup kapatın.
- Tavayı yağlayıp hamuru koyun ,arkalı önlü pişirin.
- Her hamuru tavaya attıkça yağlayın.Kızarması için önemli .
- Hepsini böyle devam edin sıcak sıcak yiyin şimdiden afiyet olsun😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder