10 Ağustos 2020 Pazartesi

Etli Ekmek (Kastamonu Yöresi) Tarifi

 

Etli Ekmek (Kastamonu Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağından su
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 250 gr kıyma
  • 2 soğan
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay bardağı su

Etli Ekmek (Kastamonu Yöresi) Tarifi Yapılışı

  1. Önce iç harcı için soğanları soyup robotta çektirin.
  2. Kıymanın üstüne ekleyin.
  3. Diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırın.
  4. Hamura rahat sürebilmek için hafif sulu olsun.
  5. Hamuru için unu, tuzu, derin kaba alın.
  6. İçine yavaş yavaş su ekleyip hafif sert bir hamur yapın, su az gelirse ekleme yapın.İyice yoğurun.
  7. Bezelere ayırın ,tava büyüklüğüne göre benim tavam fazla büyük değildi .
  8. Bezelerin üstünü sarın 10 dakika dinlensin.
  9. Açmaya başlayın, iç harcını koyup kapatın.
  10. Tavayı yağlayıp hamuru koyun ,arkalı önlü pişirin.
  11. Her hamuru tavaya attıkça yağlayın.Kızarması için önemli .
  12. Hepsini böyle devam edin sıcak sıcak yiyin şimdiden afiyet olsun😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder