9 Ağustos 2020 Pazar

Fasulye Turşusu Tarifi

 

Fasulye Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 kilo fasulye
  • 500 gram biber
  • 1 dişi sarımsak
  • 1 litre kaynamış su
  • 3 çorba kaşığı iri tuz (Suyun tuzluluğuna göre değişiyor)
  • 1.5 su bardağı sirke

Fasulye Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce fasulyelerimizi bir tencereye alıp üzerine sıcak su ekleyip bir taşım haşlıyoruz. Haşlanan fasulyelerimizin üzerine hemen soğuk su ekleyip süzüyoruz.
  2. Sonra turşunun suyunu hazırlıyoruz kaynarsuyu bir kaba alıp üzerine tuzu ekleyip karıştırıyoruz bu şekilde suyu soğutuyoruz.
  3. Sonra sirkeyi de ekleyip bir kenara alıyoruz. (suyun tadına bakıyoruz damak zevkimize göre hem tuzlu hemde ekşi olması lazım ona göre siz ayarlayın)
  4. Daha sonra bir kavanoza (ben plastik denedim) bir dişi sarımsak alıp üzerine fasulyelerimizi ekliyoruz aralarına da biberleri ekleyip kavanozu dolduruyoruz.
  5. Daha sonra hazırladığımız suyu üzerine ekleyip ters çeviriyoruz bu şekilde 1 saat bekliyoruz.
  6. Suyunu cekmişse üzerine tekrar su ekliyoruz çekmemişse de bir kalın poşete koyup buzdolabında 20 gün bekletiyoruz. 20. Günümüz bitince çıkartıp servis ediyoruz. Denemek amacıyla ben ilk önce küçük bir cam kavanozda denedim sonra büyük kavanozlarda yaptım sizde aynısını yapın damak tadınıza uyuyorsa büyük kavanozlarda yapın😀😀😀.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder