Fırında Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka (artırılabilir)
- 2 adet küçük boy köy biberi
- 1 adet büyük boy domates
- 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 10 dilim pastırma (90 gram)
Sosu İçin;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
Üzeri İçin;
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım çay bardağı süt
- Galeta unu
Fırında Paçanga Böreği Tarifi Yapılışı
- Biber ve domatesler, minik minik doğranır.
- Pastırma küçük parçalara ayrılır.
- Doğranan sebzeler, kaşar ve pastırma karıştırılır.
- Yufka, 4 eşit üçgen parçaya bölünür.
- 8 tane üçgen elde edilir.
- Uygun bir kapta sıvı yağ ve su karıştırılarak, üçgen parçaya sürülür.
- Üçgen parçanın geniş kenarına pastırmalı harçtan konularak, geniş şekilde sarılır.
- Yumurta sarısı ve süt karıştırılır.
- Sarılan börekler önce karışıma, sonra galeta ununa batırılarak pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder