20 Ağustos 2020 Perşembe

Garnitürlü Hasanpaşa Köftesi Tarifi

 

Garnitürlü Hasanpaşa Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 1 yumurta
  • Yarım kilo dana kıyma
  • 1 soğan
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı  pul biber
  • 1 çay kaşığı  kimyon

İç harcı için;

  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • Yarım çay bardağı haşlanmış havuç

Üzeri için;

  • 2 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı kaşar rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 2 dolu yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su(artırabilirsiniz)

Garnitürlü Hasanpaşa Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Önce patatesleri haşlamaya bırakıyoruz.
  2. Bu esnada köfteyi de kıyma, soğan rendesi, baharatlar, yumurta, galeta unuyla yoğurup dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz.
  3. Haşlanan patatesimizi püreye dönüştürmek için patatesleri ezip kaşar tereyağ ve tuz ilave ediyoruz. .
  4. Köftemizden avuç içi büyüklüğünde parçalar koparıp çanak şekli veriyoruz .
  5. Dilerseniz ortalarına su bardağı ile bastırıp kenarlarını düzleye bilirsiniz.
  6. Dilerseniz de baş parmağınızla ortada çukur oluşturup kenarları elinizde düzelterek de oluşturabilirsiniz
  7. Şekil verdiğimiz köftelere salçalı sosumuzu ilave edip köfteleri bu haliyle pişiriyoruz 180 derece fırında.
  8. Pişince çıkarıp içlerine(çukur kısımlara)bezelye, havuç karışımı dolduruyor .
  9. Üzerilerini püre ile kapatıyoruz bu şekilde tekrar fırına veriyoruz.
  10. 10 dakika sonra çıkarıp üzerine kaşar rendeleyip yeniden fırına veriyoruz .
  11. Kaşarlar kızarınca yemeğimiz hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder