Glutensiz Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta (1 yumurta tamamı ve 1 yumurta akı)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 limon kabuğu ve suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 su bardağı glutensiz un
Bulamak için:
- 1 kase pudra şekeri
- Püf noktası;Buzdolabında en az yarım saat dinlenmesi gerek.Fazla un koymadan oldukça yumusak ve ele yapışan bir hamur olmalı.
Glutensiz Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Un hariç bütün malzemeler eklenir. Unun 2 bardağı konur ve karıştırılır.
- Üstü yavaş yavaş eklenir. Çünkü un miktarı yumurtanın büyüklüğüne, limonun suyuna göre değişiklik gösterebilir. Oldukça yumuşak ve yapışan bir hamur yapıcaz.
- Daha sonra en az yarım saat buzdolabında hamuru dinlendiricez.
- Hamur kıvam alıcak ve yuvarlarken yapışmauacak. Süre sonunda dolaptan alıp kaşıkla porsiyonluyoruz.
- Hepsini yuvarlayıp pudra şekerine buluyoruz ve tepsiye diziyoruz.
- 180c de önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz.
- Üstü çatlayıp altı pişince fırından alıyoruz. Sıcakken oldukca yumuşak, soğudukça sertlesecektir.Benim 19 tane kurabiyem cıktı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder