21 Ağustos 2020 Cuma

Glutensiz Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Glutensiz Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta (1 yumurta tamamı ve 1 yumurta akı)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 limon kabuğu ve suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 su bardağı glutensiz un

Bulamak için:

  • 1 kase pudra şekeri
  • Püf noktası;Buzdolabında en az yarım saat dinlenmesi gerek.Fazla un koymadan oldukça yumusak ve ele yapışan bir hamur olmalı.

Glutensiz Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç bütün malzemeler eklenir. Unun 2 bardağı konur ve karıştırılır.
  2. Üstü yavaş yavaş eklenir. Çünkü un miktarı yumurtanın büyüklüğüne, limonun suyuna göre değişiklik gösterebilir. Oldukça yumuşak ve yapışan bir hamur yapıcaz.
  3. Daha sonra en az yarım saat buzdolabında hamuru dinlendiricez.
  4. Hamur kıvam alıcak ve yuvarlarken yapışmauacak. Süre sonunda dolaptan alıp kaşıkla porsiyonluyoruz.
  5. Hepsini yuvarlayıp pudra şekerine buluyoruz ve tepsiye diziyoruz.
  6. 180c de önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz.
  7. Üstü çatlayıp altı pişince fırından alıyoruz. Sıcakken oldukca yumuşak, soğudukça sertlesecektir.Benim 19 tane kurabiyem cıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder