Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
Üzeri için
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- Süs
- Bitter çikolata
Islak Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ile şekeri çırpıyoruz.
- Ardından süt ve yağı katıyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
- Kalan malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
- 180 derecede ısınmış fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.
- Bir tencereye tüm sos malzemelerini alıyoruz ve ocakta kaynatıyoruz.
- Kep piştikten sonra dinlendirip, istediğiniz gibi kesiyoruz, üzerine sosu döküyoruz ve istediğimiz şekilde süslüyoruz.
- En az 2 saat buzdolabında bekletip öyle servis ediyoruz.Afiyet olsun 💋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder