2 Ağustos 2020 Pazar

Islak Kek Tarifi

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
Üzeri için
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Süs
  • Bitter çikolata

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ile şekeri çırpıyoruz.
  2. Ardından süt ve yağı katıyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Kalan malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
  4. 180 derecede ısınmış fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.
  5. Bir tencereye tüm sos malzemelerini alıyoruz ve ocakta kaynatıyoruz.
  6. Kep piştikten sonra dinlendirip, istediğiniz gibi kesiyoruz, üzerine sosu döküyoruz ve istediğimiz şekilde süslüyoruz.
  7. En az 2 saat buzdolabında bekletip öyle servis ediyoruz.Afiyet olsun 💋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder