21 Ağustos 2020 Cuma

Kabak Balığı Tarifi

 

Kabak Balığı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet kabak
  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Üzeri için

  • Sarımsaklı yoğurt ve pulbiber

Kabak Balığı Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları yıkayıp uç kısımlarını bıçakla kesin.
  2. Kabağın büyüklüğüne göre uzunlamasına 4e yada 6a bölün derin ve geniş bir tencereye suyu alıp kaynatın su kaynamaya başlayınca içine kabakları atın.
  3. 6 dk pişirip hemen çıkarın fazla yumuşak olmasınlar suyunu iyice süzsün.
  4. Geniş bir tabağa iki yumurtayı çırpın.
  5. Diğer bir geniş tabağa mısır unu ,tuz ,karabiber karıştırın.
  6. Kabakları önce yumurtaya sonra mısır ununa bulayıp kızartın.
  7. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve pulbiber gezdirip servis edebilirsiniz afiyet olsun ☺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder