Kabak Balığı Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet kabak
- 2 yumurta
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için
- Sıvı yağ
Üzeri için
- Sarımsaklı yoğurt ve pulbiber
Kabak Balığı Tarifi Yapılışı
- Kabakları yıkayıp uç kısımlarını bıçakla kesin.
- Kabağın büyüklüğüne göre uzunlamasına 4e yada 6a bölün derin ve geniş bir tencereye suyu alıp kaynatın su kaynamaya başlayınca içine kabakları atın.
- 6 dk pişirip hemen çıkarın fazla yumuşak olmasınlar suyunu iyice süzsün.
- Geniş bir tabağa iki yumurtayı çırpın.
- Diğer bir geniş tabağa mısır unu ,tuz ,karabiber karıştırın.
- Kabakları önce yumurtaya sonra mısır ununa bulayıp kızartın.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve pulbiber gezdirip servis edebilirsiniz afiyet olsun ☺.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder