Kars Ketesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 – 2 kilo un ( azlık yada çokluğuna göre ayarlanabilir)
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu (tepeleme olmasın)
- 1 çay kaşığı toz maya (tepeleme olmasın)
- Su (kıvamına göre ayarlanacak yavaş yavaş dökülerek yoğurulacak)
- 2-3 paket margarin
Üzeri için;
- Yoğurt (isteğe göre yumurtada sürülebilir)
Kars Ketesi Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kabımıza unu ekliyoruz üzerine tuz, kabartma tozu, mayayı ekliyoruz ve hafif elimizde karıştırıyoruz.
- Hafif soğuğa dönük ılık suyumuzu yavaş yavaş ilave edip kulak memesinden bir tık daha sert hamur elde ediyoruz.
- Yoğrulan hamurdan avuç büyüklüğünde görselde de göründüğü gibi bezeler yapıp kenara koyuyoruz.
- Daha sonra yağımızı tavada eritiyoruz.
- Bezelerden 1 tane alıp açıyoruz ince bir şekilde açıyoruz ben açtıktan sonra oklavaya yufkayı koyup çırpıyorum iyice incelsin diye 2 kere yeterli oluyor.
- Açılan yufkayı güzel bir her yerini bolca yağılıyoruz ve geniş parçalar halinde kesiyoruz.
- Daha sonra bir parçayı çekerek incelterek katlıyoruz katlanan hamuru diğer kesik parçanın üzerine koyup katlamaya devam ediyoruz.
- Bütün hepsini yaptıktan sonra unlu tepsiye diziyoruz.
- 1 saat en fazla beklettikten sonra oklavayla hafifçe açıp tepsiye diziyoruz.
- Üzerine ben yoğurt sürüyorum yumurta kokusu olmasın diye dileyen yumurtada sürebilir.
Afiyet olsun 🌼🌼🌼.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder