23 Ağustos 2020 Pazar

Kars Ketesi Tarifi

Kars Ketesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 – 2 kilo un ( azlık yada çokluğuna göre ayarlanabilir)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu (tepeleme olmasın)
  • 1 çay kaşığı toz maya (tepeleme olmasın)
  • Su (kıvamına göre ayarlanacak yavaş yavaş dökülerek yoğurulacak)
  • 2-3 paket margarin
Üzeri için;
  • Yoğurt (isteğe göre yumurtada sürülebilir)

Kars Ketesi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kabımıza unu ekliyoruz üzerine tuz, kabartma tozu, mayayı ekliyoruz ve hafif elimizde karıştırıyoruz.
  2. Hafif soğuğa dönük ılık suyumuzu yavaş yavaş ilave edip kulak memesinden bir tık daha sert hamur elde ediyoruz.
  3. Yoğrulan hamurdan avuç büyüklüğünde görselde de göründüğü gibi bezeler yapıp kenara koyuyoruz.
  4. Daha sonra yağımızı tavada eritiyoruz.
  5. Bezelerden 1 tane alıp açıyoruz ince bir şekilde açıyoruz ben açtıktan sonra oklavaya yufkayı koyup çırpıyorum iyice incelsin diye 2 kere yeterli oluyor.
  6. Açılan yufkayı güzel bir her yerini bolca yağılıyoruz ve geniş parçalar halinde kesiyoruz.
  7. Daha sonra bir parçayı çekerek incelterek katlıyoruz katlanan hamuru diğer kesik parçanın üzerine koyup katlamaya devam ediyoruz.
  8. Bütün hepsini yaptıktan sonra unlu tepsiye diziyoruz.
  9. 1 saat en fazla beklettikten sonra oklavayla hafifçe açıp tepsiye diziyoruz.
  10. Üzerine ben yoğurt sürüyorum yumurta kokusu olmasın diye dileyen yumurtada sürebilir.
Afiyet olsun 🌼🌼🌼.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder