3 Ağustos 2020 Pazartesi

Lokanta Usulü Acılı Ezme Salata Tarifi

Lokanta Usulü Acılı Ezme Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet domates (büyük boy)
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet salatalık
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1/2 (yarım) demet taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Limon suyu veya nar ekşisi
  • Zeytinyağı (Zeytinyağı ve nar ekşisini kendi damak zevkinize göre ayarlayın)

Lokanta Usulü Acılı Ezme Salata Tarifi Yapılışı

  1. Domates, yeşil biber, kırmızı biber, taze soğan, maydanoz ince ince doğrayın, sakın robottan çekmeyin.
  2. Sonra doğranan malzemelerin üzerine sarımsak, tuz, baharat ve salça eklenir, en son olarak zeytinyağı ve nar ekşisi koyularak iyice karıştırılır.

Salata servise hazır hale geldi, afiyetle yiyin. 🥗.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder