19 Ağustos 2020 Çarşamba

Lokanta Usulü Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Lokanta Usulü Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet patlıcan
  • 500 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1- 2 ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon (Göz kararı)

Lokanta Usulü Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları üç parmak kalınlığında kesip tuzlu suda bekletelim beş dakika kadar sonra güzelce durulayıp süzmeye bırakalım.
  2. Kıymayı bir kaba alalım.
  3. Üzerine 2 yemek kaşığı galete unu, tuz ,karabiber, pul biber, kimyon ,bir diş rendelenmiş sarımsak ,1 adet rendelenmiş soğan ince kıyılmış maydanozu ve yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edip iyice yoğuralım.
  4. 3-fırın tepsisine köfte ve patlıcan şeklinde dizelim.
  5. Üzerine salçalı sıcak su döküp 180 dereceli fırında yaklaşık 45. Dakika pişirelim.
  6. Pişmeye yakın üzerine dilimlenmiş domates ekleyelim.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder