Lokanta Usulü Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet patlıcan
- 500 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1- 2 ince kıyılmış maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon (Göz kararı)
Lokanta Usulü Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları üç parmak kalınlığında kesip tuzlu suda bekletelim beş dakika kadar sonra güzelce durulayıp süzmeye bırakalım.
- Kıymayı bir kaba alalım.
- Üzerine 2 yemek kaşığı galete unu, tuz ,karabiber, pul biber, kimyon ,bir diş rendelenmiş sarımsak ,1 adet rendelenmiş soğan ince kıyılmış maydanozu ve yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edip iyice yoğuralım.
- 3-fırın tepsisine köfte ve patlıcan şeklinde dizelim.
- Üzerine salçalı sıcak su döküp 180 dereceli fırında yaklaşık 45. Dakika pişirelim.
- Pişmeye yakın üzerine dilimlenmiş domates ekleyelim.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder