Meyhane Pilavı Tarifi
Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 su bardağı su
- 2 adet domates
- 2 adet biber
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Meyhane Pilavı Tarifi Yapılışı
- Küp doğradığım biber ve soğanı tencereye alıp zeytinyağ ve tereyağını koyuyorum.
- Rengi dönünceye kadar kavuruyorum, üzerine küp domatesleri ve tuzu ekliyorum.
- Tamamen eriyip su salınca bulguru koyup harmanlıyorum. Salçayı ekliyorum.
- İyice yediriyorum. 2 su bardağı su ekliyorum ve kaynayınca altını kısıp kapağını kapatıyorum.
- Suyunu tamamen çekince altını kapatıp kenara alıyorum, üzerine kuru naneyi ekliyorum.
- Kuru nane inanılmaz bir lezzet katıyor.
- Karıştırıp kapağını kapatıyorum ve biraz dinlendiriyorum. Afiyet olsun 🍲.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder