22 Ağustos 2020 Cumartesi

Meyhane Pilavı Tarifi

Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 su bardağı su
  • 2 adet domates
  • 2 adet biber
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Meyhane Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Küp doğradığım biber ve soğanı tencereye alıp zeytinyağ ve tereyağını koyuyorum.
  2. Rengi dönünceye kadar kavuruyorum, üzerine küp domatesleri ve tuzu ekliyorum.
  3. Tamamen eriyip su salınca bulguru koyup harmanlıyorum. Salçayı ekliyorum.
  4. İyice yediriyorum. 2 su bardağı su ekliyorum ve kaynayınca altını kısıp kapağını kapatıyorum.
  5. Suyunu tamamen çekince altını kapatıp kenara alıyorum, üzerine kuru naneyi ekliyorum.
  6. Kuru nane inanılmaz bir lezzet katıyor.
  7. Karıştırıp kapağını kapatıyorum ve biraz dinlendiriyorum. Afiyet olsun 🍲.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder