Mozaik Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından iki parmak az sıvı yağ
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1.5 yemek kaşığı kakao
Mozaik Kek Tarifi Yapılışı
- Kaba yumurta ve şekeri koyup çırpılır.
- Süt ve sıvı yağ ilave edilir (bir sonraki adımı yaptıktan sonra çırpılacak. ).
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek kaba koyulur ve çırpılır.
- Başka bir kap daha alınır ve yaptığımız hamurun yarısını başka bir kaba koyarız. Böylece bir kap beyaz için diğeri kakaolu için ayırmış oluruz.
- Kakaolu yapacağınız kaba yukarıda söylediğim miktar kadar kakao koyun ve çırpın.
- Artık iki hamur da hazırdır. Şimdi hamuru pişireceğiniz kalıbı tereyağ ile her yerini yağlayın. ( fırını ısıtmaya başlayın ki siz hazırlarken fırın ısınmış olsun).
- İki kepçe yardımıyla sırasıyla bir kepçe beyaz döktükten sonra farklı bir kepçeyle kakaolu hamuru tam ortasına uzunlamasına koyun bu şekilde bi beyaz bi kakaolu aynı sırayla döküp yapabilirsiniz. ( benim anlattığım tarzda yapanlar kakao ve beyaz her yere dağılmış olacak ama kakao bütün olarak ortada olmasını isteyenler ilk beyazın hepsini döktükten sonra kakaonun hepsini dökebilirler. )
- Önceden ısıtılmış fırına kekimiz koyuyoruz ve 170 derecede pişiriyoruz.Not: fırını sürekli açmayın kekiniz sönmesin son dakikalar kürdan testi için açabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder