19 Ağustos 2020 Çarşamba

Mozaik Kek Tarifi

 

Mozaik Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından iki parmak az sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1.5 yemek kaşığı kakao

Mozaik Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kaba yumurta ve şekeri koyup çırpılır.
  2. Süt ve sıvı yağ ilave edilir (bir sonraki adımı yaptıktan sonra çırpılacak. ).
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek kaba koyulur ve çırpılır.
  4. Başka bir kap daha alınır ve yaptığımız hamurun yarısını başka bir kaba koyarız. Böylece bir kap beyaz için diğeri kakaolu için ayırmış oluruz.
  5. Kakaolu yapacağınız kaba yukarıda söylediğim miktar kadar kakao koyun ve çırpın.
  6. Artık iki hamur da hazırdır. Şimdi hamuru pişireceğiniz kalıbı tereyağ ile her yerini yağlayın. ( fırını ısıtmaya başlayın ki siz hazırlarken fırın ısınmış olsun).
  7. İki kepçe yardımıyla sırasıyla bir kepçe beyaz döktükten sonra farklı bir kepçeyle kakaolu hamuru tam ortasına uzunlamasına koyun bu şekilde bi beyaz bi kakaolu aynı sırayla döküp yapabilirsiniz. ( benim anlattığım tarzda yapanlar kakao ve beyaz her yere dağılmış olacak ama kakao bütün olarak ortada olmasını isteyenler ilk beyazın hepsini döktükten sonra kakaonun hepsini dökebilirler. )
  8. Önceden ısıtılmış fırına kekimiz koyuyoruz ve 170 derecede pişiriyoruz.Not: fırını sürekli açmayın kekiniz sönmesin son dakikalar kürdan testi için açabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder