Mısırlı Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kısırlık bulgur
- Yarım çay bardaktan biraz fazla yağ
- 1 adet soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 tane kornişon turşu (Salatalıkta olur ben evde olanı koydum )
- 1 küçük kase mısır
- 1 su bardağı kaynar su (Bulgur için)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 silme çay kaşığı kimyon
- 1 silme çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kalığı sumak
- Yarım limon
Mısırlı Kısır Tarifi Yapılışı
- Bulgurumuzu kaynar su ile yarım saat demlenmeye bırakıyoruz.
- Bulgur demlenirken soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağda kavuruyoruz.
- Kavrulan soğana domates salçasını ekliyoruz.
- Demlenip soğuyan bulgura soğanı ve biber salçasını (biber salçasını ben domates salçası gibi kavurmuyorum) ekleyip bir güzel karıştırıyoruz.
- Daha sonra sırasıyla turşu, (taze salatalıkta olur) domates maydanoz mısır ve baharatları da ekledikten sonra servis ediyoruz. Damak zevkinize göre baharat ekleyip ve azalta bilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder