18 Ağustos 2020 Salı

Mısırlı Kısır Tarifi

 

Mısırlı Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kısırlık bulgur
  • Yarım çay bardaktan biraz fazla yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 tane kornişon turşu (Salatalıkta olur ben evde olanı koydum )
  • 1 küçük kase mısır
  • 1 su bardağı kaynar su (Bulgur için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme çay kaşığı kimyon
  • 1 silme çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kalığı sumak
  • Yarım limon

Mısırlı Kısır Tarifi Yapılışı

  1. Bulgurumuzu kaynar su ile yarım saat demlenmeye bırakıyoruz.
  2. Bulgur demlenirken soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağda kavuruyoruz.
  3. Kavrulan soğana domates salçasını ekliyoruz.
  4. Demlenip soğuyan bulgura soğanı ve biber salçasını (biber salçasını ben domates salçası gibi kavurmuyorum) ekleyip bir güzel karıştırıyoruz.
  5. Daha sonra sırasıyla turşu, (taze salatalıkta olur) domates maydanoz mısır ve baharatları da ekledikten sonra servis ediyoruz. Damak zevkinize göre baharat ekleyip ve azalta bilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder