17 Ağustos 2020 Pazartesi

Muzlu Parfe Tarifi

 

Muzlu Parfe Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet muz
  • 1-paket bebe bisküvisi
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Üzeri ı̇çin

  • Çikolata sosu

Muzlu Parfe Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak 1 su bardağı süt ile 2 paket toz krem şantiyi 2-3 dakika çırpın.
  2. Krem şantinin üzerine muzları yuvarlak şekilde doğrayın ve ekleyin.
  3. Cevizleri ve bebe bisküvisini küçük parçalar haline getirin ve krem şantili karışıma ekleyin.
  4. Bir kelepçeli kalıba veya borcama pişirme kağıdı sererek harcı dökün ve en az 2 saat buzlukta dondurun.
  5. Donan tatlıyı ters çevirin ve üzeri için çikolata sosu kullanın.Ben daha da hafif olması için sıkma çikolata kullandım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder