Muzlu Parfe Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet muz
- 1-paket bebe bisküvisi
- 1 su bardağı ceviz
- 2 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Üzeri ı̇çin
- Çikolata sosu
Muzlu Parfe Tarifi Yapılışı
- İlk olarak 1 su bardağı süt ile 2 paket toz krem şantiyi 2-3 dakika çırpın.
- Krem şantinin üzerine muzları yuvarlak şekilde doğrayın ve ekleyin.
- Cevizleri ve bebe bisküvisini küçük parçalar haline getirin ve krem şantili karışıma ekleyin.
- Bir kelepçeli kalıba veya borcama pişirme kağıdı sererek harcı dökün ve en az 2 saat buzlukta dondurun.
- Donan tatlıyı ters çevirin ve üzeri için çikolata sosu kullanın.Ben daha da hafif olması için sıkma çikolata kullandım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder