Patlıcanlı Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet alacalı soyulmuş uzunlamasına ince doğranmış patlıcan
- 3 adet yufka (ben 2 adet kullandım daha az porsiyon yaptım)
- Sıvı yağ (yufkanın arasına çok az sürmek için)
Köfte iç malzemeler ;
- 500 gram kıyma
- 1 su bardağından biraz fazla bayat ekmek (rondodon geçirilmiş)
- 1 tane büyük soğan (rendelenmiş yada rondodan geçirilmiş)
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı karbonat
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tane yumurta
Patlıcanlı Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle köftemizi yapıyoruz bolca yoğurarak ve 1 saat buzdolabına kaldırıp dinlendiriyoruz.
- Patlıcanları çok az yağda kızartıp sonra peçete yardımıyla fazla yağını alıp bir kenara alıyoruz.
- Yufkamızı tek olarak açıyoruz içine az yağ sürüp fırça yardımıyla kenarlarını ve üst kısmını katlayıp videodaki gibi düz bir kenar yapıyoruz.
- Patlıcanları yan yana diziyoruz üzerine köfteden uzunca bir parça yapıp patlıcanın üzerine koyuyoruz.
- Ve yufkayla sarıyoruz. Tüm yufkaları aynı şekilde sardıktan sonra yuvarlak bir tepsiye 2/3 cm genişliğinde kestiğimiz yufkalı köftelerimizi diziyoruz.
- 200/220 derecelik fırında iyice pembeleşene kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra sarımsaklı yoğurt ve erittiğimiz tereyağ ve pulbiberle servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.
Ben bulgur pilavı ile çok yakıştırıyorum sizde tercih edebilirsiniz 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder