20 Ağustos 2020 Perşembe

Profiterol (Denemedim Demeyin Hemen Yapın Şiddetle Tavsiye Ediyorum) Tarifi

 

Profiterol (Denemedim Demeyin Hemen Yapın Şiddetle Tavsiye Ediyorum) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram margarin
  • 4 yumurta

Kreması için;

  • 3 yemek kaşığı un
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 subardağı süt

Üzeri için ;

  • Hazır çikolata sosu (2 su bardağı süt ile )

Profiterol (Denemedim Demeyin Hemen Yapın Şiddetle Tavsiye Ediyorum) Tarifi Yapılışı

  1. Orta boy bir tencerede 125 gram margarini 1 su bardağı su ile eritelim.
  2. Kaynamaya başladığı zaman içine 1 su bardağı unu atıp hamur kıvamını alana kadar ocakta pişirelim (Cıvık bir hamur oluyor)
  3. Hamurumuz olduktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım (İyice soğuması lazım yoksa yumurta koyduğumuzda yumurtalar içinde pişer )
  4. Hamurumuz soğurken biz kremamızı yapalım vanilya hariç tüm krema malzemelerini orta boy bir tencerede çırpıcı yardımıyla karıştıralım krema kaynadıktan ve göz göz olduktan sonra vanilyayı dökelim 1-2 dk daha karıştırıp altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  5. Soğuyan hamurumuzun içine 4 yumurtayı teker teker kırıp çırpalım (Bir tanesini kırıp çarpılmalı teker teker bu çok önemli ) yumurtaları iyice yedirdikten sonra ister sıkma torbasıyla ister iki tane çay kaşığı yardımıyla küçük küçük bezeler yapıp fırın tepsisine dizelim aralarında biraz aralık bırakalım çünkü kabaracaktır.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pembeleşinceye kadar pişirelim ilk 20 dakikadan sonra bir tane alıp içi pişmişmi diye kesip bakabilirsiniz.
  7. Profiterol hamurlarımız fırından çıktıktan sonra biraz soğumaya bırakalım soğuduktan sonra ister tatlı kaşığı ile ister sıkma torbasıyla(Pek fark etmiyor) dolduralım hepsini.
  8. Orijinal tarifinde benmari usulü eritilmiş bitter çikolata ile yapılıyor ancak herkesin evinde her zaman bulunmuyor çoğunlukla o yüzden hazır çikolata sosu da gayet güzel oluyor.
  9. Hazır çikolata sosu da hazır olduktan sonra içi doldurulmuş profiterollerimizi sunum tabağımıza alalım ve üstüne çikolata sosumuzu dökelim.
  10. İster sıcak sıcak ister soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi vb. ne isterseniz dökerek sunum edebilirsiniz deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder