21 Ağustos 2020 Cuma

Renkli Pilav Tarifi

 

Renkli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım adet mor lahana
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Renkli Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci ilave ederek güzelce kavuralım.
  2. Kavrulmakta olan pirincin üzerine süzgeci yerleştiriniz. (bu arada pirinçin altını kısmayı unutmayın)
  3. Bir adet mor lahanayı ikiye bölünüz. Birini süzgecin üzerine alınız.
  4. Mor lahananın üzerine iki yemek kaşığı kadar sirke döküp rengini vermesini bekleyiniz. Yeterli olacak kadar sıcak suyu ekleyip pirinçler pişene kadar kısık ateşte pişiriniz.
  5. 10-15 dk dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder