Renkli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım adet mor lahana
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Renkli Pilav Tarifi Yapılışı
- Pirinci ilave ederek güzelce kavuralım.
- Kavrulmakta olan pirincin üzerine süzgeci yerleştiriniz. (bu arada pirinçin altını kısmayı unutmayın)
- Bir adet mor lahanayı ikiye bölünüz. Birini süzgecin üzerine alınız.
- Mor lahananın üzerine iki yemek kaşığı kadar sirke döküp rengini vermesini bekleyiniz. Yeterli olacak kadar sıcak suyu ekleyip pirinçler pişene kadar kısık ateşte pişiriniz.
- 10-15 dk dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder