Su Böreği Tadında Sodalı Tepsi Böreği ( Çok lezzetli ) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
Sos malzemeleri :
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için :
- Beyaz peynir
- Maydanoz karışımı
Üzeri için :
- 1 şişe maden suyu
Su Böreği Tadında Sodalı Tepsi Böreği ( Çok lezzetli ) Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar sizlere yine çok güzel bir börek tarifim var sık sık yaparım ve yiyenler su böreği gibi olmuş derler mutlaka denemenizi tavsiye ederim çok beğeniceksiniz.
👇👇👇👇
👇👇👇👇
- Bir kabın içine bütün sos malzemelerini alın. Güzelce çırpıp karıştırın.
- Üzerine sürmek için 4-5 kaşık ayrı bir kaseye ayırın.
- Yağlı kağıt serilmiş büyük boy fırın tepsisine 1 adet yufkayı bütün haliyle kenarları dışarı sarkacak şekilde serin.
- Diğer yufkaların her birini 4 parça olacak şekilde bölün. Toplamda 16 yufka parçası olacak.
- 8’li grup olacak şekilde ikiye ayırın. ( Yani 8 parçasını alta diğer 8 parçasını da üstte olacak şekilde döşeyeceğiz. )
- Yufkaların 8 parçasını tek tek her yerini sosa batırıp çıkarın, tepsideki yufkanın üzerine gelişi güzel döşeyin.
- Üzerine önceden hazırladığınız peynir maydanoz karışımını serpiştirin.
- Onun üzerine tekrar geriye kalan 8 parça yufkayı da aynı şekilde sosa batırıp üst kısmını döşeyin.
- En alttaki yufkanın kenarlarını üstüne doğru kapatıp üzerine ayrılan sostan sürün.
- Bıçakla dilimleyip 1 şişe maden suyunu her yerine gelecek şekilde dökün, 5 dakika bekletin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında iyice kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
- İlk sıcağı giden böreği dilimlediğiniz yerlerden tekrar keserek servis edebilirsiniz.
Harika bir börek pişerken kabarıp kocaman oluyor ve yemelere doyulmuyor.
AFİYET OLSUN ☺
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder