19 Ağustos 2020 Çarşamba

Tarhana Çorbası (Taze Börülce Haşlama Suyuna) Tarifi

 

Tarhana Çorbası (Taze Börülce Haşlama Suyuna) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 buçuk çorba kaşığı tarhana
  • 5 bardak taze börülce haşlama suyu

Kişi başı ölçü: 1, 5 su bardağı su + 1 kaşık tarhana

  • 2 çorba kaşığı haşlanmış taze börülce tanesi
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kuru nane
  • Sıvı yağ

Tarhana Çorbası (Taze Börülce Haşlama Suyuna) Tarifi Yapılışı

  1. Börülce haşladığınız suya, börülce taneleri, tarhana, tuz ve sıvı yağı ekleyerek kaynayana kadar sürekli karıştırın.(tercihe göre çorbanın üzerine kırmızı pul biber ve naneyi yağda kavurarak servis etmek isterseniz pişme esnasında yağ eklemeyebilirsiniz. )
  2. Çorbayı kaynadıktan sonra 10 dakika kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  3. Kırmızı pul biber, kuru nane ve kızarmış ekmek ilavesi ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 🙏 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder