Tart Kalıbında Limonlu Kek (Limon Soslu) Tarifi İçin Malzemeler
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı (200 ml) şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- 1 adet limonun suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı zerdeçal(sarı renk vermesi için)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Sos için:
- 1.5 su bardağı su
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 silme çay kaşığı zerdeçal
Tart Kalıbında Limonlu Kek (Limon Soslu) Tarifi Yapılışı
- Kekimizi hazırlamadan önce kek kalıbımızı yağlıyor ve unluyoruz. Buzdolabında bekletirsek kekimiz kalıptan kolay çıkar. 🍋💛
- Kek için:Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Sıvı yağ ve süt ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- 1 adet limonun kabuğunu rendeliyor, suyunu sıkıyor ve karışıma ilave ediyoruz.
- 1 çay kaşığı zerdeçal ekliyoruz. (tat vermez, sadece renk için).
- 3 su bardağı unu, vanilyayı, kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz.
- Spatula yardımıyla karıştırıp mikser ile son kez çırpıyoruz.
- Hazırladığımız karışımı kek kalıbına döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 55 dakika pişiriyoruz. İlk 45 dakika fırının kapağını açmamaya özen gösterelim.
- Sos için:Küçük bir sos tavasına 1. 5 su bardağı su ve 1 çay bardağı şekeri ekliyoruz.
- Üzerine yarım çay bardağı limon suyu, bir adet limonun rendesi, 1 çay kaşığı zerdeçal ve 1 yemek kaşığı nişastayı ekleyip ocağa alıyoruz.
- Jel kıvamı alana kadar orta ateşte karıştırıyoruz.
- Hafif katılaştıktan sonra ocaktan alıyoruz.
- Kekimiz piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Soğumadan kalıptan çıkarırsak kekimiz kalıpta kalabilir. 🥴
- Kekimiz ılıdıktan sonra düz bir tabağa ters çeviriyoruz.
- Sosumuzu üst kısıma döküyor ve yayıyoruz.
- Buzdolabında biraz dinlendirip dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun. 😌🍋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder