Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 5 tane üçgen kesilmiş yufka (aslında şöyle söyliyeyim bir tam yufkayı artı şeklinde dörde bölüyoruz, benim içim kaldığı için ikinci yufkadan bir üçgen parça daha kullandım onun için beş üçgen yazdım:)
- 1 tane tavuk göğsü
- 1 tane büyük boy kuru soğan
- 1 tane kırmızı kapya biber
- 1 kavanoz garnitür (ben hazır kullandım siz isterseniz kendinizde hazırlayabilirsiniz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik
Beşamel sos için:
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz, karabiber
Üzerine :
- Rendelenmiş kaşar peyniri, toz kırmızı biber
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı
- Sıvıyağ ve küçük doğranmış soğanı tavamıza alıp biraz kavuralım .
- Küçük doğranmış tavukları ekleyip ,tavuklar suyunu salıp çekmeye yakın küçük doğranmış kırmızı biberi ilave edelim.
- Birazda biberle birlikte kavurup en son yıkayıp süzdüğümüz garnitürü, tuzunu ve baharatlarını ekleyelim .
- Bir kaç tur çevirip altını kapatalım biraz soğusun .
- Yufkamızın bir tanesini kasemizin içine yerleştirelim .
- Uçlarındaki fazlalıkları koparıp tabana koyalım.
- Tavuklu harç ile içini dolduralım kenardan sarkan fazlalıkları üzerine kapatıp yağlanmış tepsiye ters çevirelim.
- Beşamel sos için tavamızda tereyağını eritelim unu ilave edip unun kokusu çıkana kadar fazla sarartmadan kavuralım .
- Sütü ilave edin kaynayıp sos kıvamına gelince tuz, karabiber ekleyip altını kapatalım .
- Hazırladığımız bohçaların üzerine her yerini kapatacak şekilde dökelim .
- Sosu böyle bolca dökünce muhteşem oluyor 😉
- En üste rendelenmiş kaşar peyniri ve toz kırmızı biber serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafifçe kızarana kadar pişirelim afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder