23 Ağustos 2020 Pazar

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane üçgen kesilmiş yufka (aslında şöyle söyliyeyim bir tam yufkayı artı şeklinde dörde bölüyoruz, benim içim kaldığı için ikinci yufkadan bir üçgen parça daha kullandım onun için beş üçgen yazdım:)
  • 1 tane tavuk göğsü
  • 1 tane büyük boy kuru soğan
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • 1 kavanoz garnitür (ben hazır kullandım siz isterseniz kendinizde hazırlayabilirsiniz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik
Beşamel sos için:
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber
Üzerine :
  • Rendelenmiş kaşar peyniri, toz kırmızı biber

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Sıvıyağ ve küçük doğranmış soğanı tavamıza alıp biraz kavuralım .
  2. Küçük doğranmış tavukları ekleyip ,tavuklar suyunu salıp çekmeye yakın küçük doğranmış kırmızı biberi ilave edelim.
  3. Birazda biberle birlikte kavurup en son yıkayıp süzdüğümüz garnitürü, tuzunu ve baharatlarını ekleyelim .
  4. Bir kaç tur çevirip altını kapatalım biraz soğusun .
  5. Yufkamızın bir tanesini kasemizin içine yerleştirelim .
  6. Uçlarındaki fazlalıkları koparıp tabana koyalım.
  7. Tavuklu harç ile içini dolduralım kenardan sarkan fazlalıkları üzerine kapatıp yağlanmış tepsiye ters çevirelim.
  8. Beşamel sos için tavamızda tereyağını eritelim unu ilave edip unun kokusu çıkana kadar fazla sarartmadan kavuralım .
  9. Sütü ilave edin kaynayıp sos kıvamına gelince tuz, karabiber ekleyip altını kapatalım .
  10. Hazırladığımız bohçaların üzerine her yerini kapatacak şekilde dökelim .
  11. Sosu böyle bolca dökünce muhteşem oluyor 😉
  12. En üste rendelenmiş kaşar peyniri ve toz kırmızı biber serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafifçe kızarana kadar pişirelim afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder