18 Ağustos 2020 Salı

Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy havuç
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 5 su bardağı su
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı su

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı nane

Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle havuçlar yıkanır ve rendelenir.
  2. Tencereye sıvı yağ koyulur ve havuç ile sarımsağı koyup yumuşayıncaya kadar kavrulur.
  3. Ardından su ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.
  4. Kaynadıktan sonra şehriye ilave edilir.
  5. Terbiyesini hazırlamak için gerekli olan yoğurt yumurta ve un güzelce çırpılır.
  6. Üzerine 1 su bardağı su ilave edip karıştırın.
  7. Hazırlanan terbiyenin içine bir tutam çorbanın suyundan yavaşça ilave edilip karıştırın.
  8. Terbiye yavaşça çorbaya eklenir.
  9. Daha sonra tereyağ ve nane kızdırılır ve eklenir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder