Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 orta boy havuç
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 1 adet tavuk bulyon
- 5 su bardağı su
- Tuz
Terbiyesi için;
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı su
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı nane
Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle havuçlar yıkanır ve rendelenir.
- Tencereye sıvı yağ koyulur ve havuç ile sarımsağı koyup yumuşayıncaya kadar kavrulur.
- Ardından su ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.
- Kaynadıktan sonra şehriye ilave edilir.
- Terbiyesini hazırlamak için gerekli olan yoğurt yumurta ve un güzelce çırpılır.
- Üzerine 1 su bardağı su ilave edip karıştırın.
- Hazırlanan terbiyenin içine bir tutam çorbanın suyundan yavaşça ilave edilip karıştırın.
- Terbiye yavaşça çorbaya eklenir.
- Daha sonra tereyağ ve nane kızdırılır ve eklenir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder