Teremyağlı Lavantalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- ¾ su bardağı teremyağ (eritilmiş)
- 1 + ¼ kahve fincanı şeker
- 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 3 çay kaşığı kuru lavanta
- 2,5 – 3 su bardağı buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- ½ (yarım) çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- Çikolata sos
- Ceviz
Teremyağlı Lavantalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Bir kabın içerisine elenmiş un, kabartma tozu, vanilya, tuz ve lavanta konularak karıştırılır.
- Başka bir kabın içerisinde ise eritilip soğutulmuş teremyağ ile şeker iyice çırpılır.
- Yumurtalar teker teker eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Elenmiş olan kuru malzemeler yavaş yavaş eklenerek yumuşak ve ele yapışan bir kıvamda hamur elde edilene kadar yoğrulur.
- İstenilen şekil verilerek yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilirler. Önceden ısıtılmış 175° fırında üzeri altın kahverengi renk alana kadar pişirilir.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine çikolata sos dökülerek ceviz konulur. Afiyet olsun ✨👌.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder