26 Ağustos 2020 Çarşamba

Teremyağlı Lavantalı Kurabiye Tarifi

Teremyağlı Lavantalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • ¾ su bardağı teremyağ (eritilmiş)
  • 1 + ¼ kahve fincanı şeker
  • 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 3 çay kaşığı kuru lavanta
  • 2,5 – 3 su bardağı buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • ½ (yarım) çay kaşığı tuz
Üzeri için:
  • Çikolata sos
  • Ceviz

Teremyağlı Lavantalı Kurabiye Tarifi Yapılışı


  1. Bir kabın içerisine elenmiş un, kabartma tozu, vanilya, tuz ve lavanta konularak karıştırılır.
  2. Başka bir kabın içerisinde ise eritilip soğutulmuş teremyağ ile şeker iyice çırpılır.
  3. Yumurtalar teker teker eklenerek çırpmaya devam edilir.
  4. Elenmiş olan kuru malzemeler yavaş yavaş eklenerek yumuşak ve ele yapışan bir kıvamda hamur elde edilene kadar yoğrulur.
  5. İstenilen şekil verilerek yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilirler. Önceden ısıtılmış 175° fırında üzeri altın kahverengi renk alana kadar pişirilir.
  6. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine çikolata sos dökülerek ceviz konulur. Afiyet olsun ✨👌.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder