Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yoğurt
- 1,5 yemek kaşığı (Tepeleme) un
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- 6 su bardağı su
- 1 çay bardağı pirinç
Üzeri için;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı
- Çorbayı pişireceğiniz tencereye 2 su bardağı yoğurt, 1, 5 yemek kaşığı un, 2 çay kaşığı tuz ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın.
- 1 yumurta sarısını da karışımın üzerine ekledikten sonra tekrar karıştırın.
- 6 su bardağı soğuk suyu da ilave edip orta ateşte kaynamaya bırakın.
- Çorba kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz 1 çay bardağı pirinci ekleyin ve tekrar kaynamaya bırakın. Bu sırada ayrı bir tavada zeytinyağı kızdırın.
- 1 yemek kaşığı kuru naneyi de üzerine ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Hazırladığınız yağı kaynamakta olan çorbanın üzerine dökün.
- Çorbayı güzelce karıştırın ve altını kapatın. Yayla çorbanız hazır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder