9 Ağustos 2020 Pazar

Yayla Çorbası Tarifi

 

Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1,5 yemek kaşığı (Tepeleme) un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 6 su bardağı su
  • 1 çay bardağı pirinç

Üzeri için;

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Çorbayı pişireceğiniz tencereye 2 su bardağı yoğurt, 1, 5 yemek kaşığı un, 2 çay kaşığı tuz ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın.
  2. 1 yumurta sarısını da karışımın üzerine ekledikten sonra tekrar karıştırın.
  3. 6 su bardağı soğuk suyu da ilave edip orta ateşte kaynamaya bırakın.
  4. Çorba kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz 1 çay bardağı pirinci ekleyin ve tekrar kaynamaya bırakın. Bu sırada ayrı bir tavada zeytinyağı kızdırın.
  5. 1 yemek kaşığı kuru naneyi de üzerine ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  6. Hazırladığınız yağı kaynamakta olan çorbanın üzerine dökün.
  7. Çorbayı güzelce karıştırın ve altını kapatın. Yayla çorbanız hazır, afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder