Yedirdikçe Yediren Tavuk Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet tavuk göğsü
- Göğsü sarmak için kürdan
- Yarım paket mantar
- 1 küçük kase çekirdeği alınmış yeşil zeytin
Köfte için malzemeler
- 500 gram dana kıyma
- 4 diş sarımsak
- Tuz
- Kırmızı biber
- Kekik
- Kimyon
- 2 yemek kaşığı suda bekletilmiş pirinç
- 2 yemek kaşığı galeta unu yada ekmek içi
Yedirdikçe Yediren Tavuk Sarması Tarifi Yapılışı
- İlk olarak göğsümüzü elimizle inceltiyoruz ve iyice büyütüyoruz açarak.
- Köftemizi malzemeleri koyup hazırlıyoruz.
- Cevizden biraz büyük şekilde elimizle yuvarlayıp göğsün içine köfteyi koyuyoruz ve kurdanla bohça şeklini yapıyoruz.
- Kalan köfteyi de ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp tencerenin içine koyuyoruz.
- Yarım paket mantarımızı elimizle bölerek içine koyuyoruz ve zeytinleri de koyup pişiriyoruz.
Not: pirinç suda beklediği için kırılma kıvamına gelecektir elimizle pirince kiralım ve kıymayla o şekilde buluşturalım.
Kıymanız yağsız ise çok az yağ koyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder