21 Ağustos 2020 Cuma

Yedirdikçe Yediren Tavuk Sarması Tarifi

 

Yedirdikçe Yediren Tavuk Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet tavuk göğsü
  • Göğsü sarmak için kürdan
  • Yarım paket mantar
  • 1 küçük kase çekirdeği alınmış yeşil zeytin

Köfte için malzemeler

  • 500 gram dana kıyma
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Kekik
  • Kimyon
  • 2 yemek kaşığı suda bekletilmiş pirinç
  • 2 yemek kaşığı galeta unu yada ekmek içi

Yedirdikçe Yediren Tavuk Sarması Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak göğsümüzü elimizle inceltiyoruz ve iyice büyütüyoruz açarak.
  2. Köftemizi malzemeleri koyup hazırlıyoruz.
  3. Cevizden biraz büyük şekilde elimizle yuvarlayıp göğsün içine köfteyi koyuyoruz ve kurdanla bohça şeklini yapıyoruz.
  4. Kalan köfteyi de ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp tencerenin içine koyuyoruz.
  5. Yarım paket mantarımızı elimizle bölerek içine koyuyoruz ve zeytinleri de koyup pişiriyoruz.
    Not: pirinç suda beklediği için kırılma kıvamına gelecektir elimizle pirince kiralım ve kıymayla o şekilde buluşturalım.
    Kıymanız yağsız ise çok az yağ koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder