Yumurta Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 8 tane kayısı konservesi
- Sade tortenguss ( sade pasta jölesi )
- 250 ml su
- 2 yemek kaşığı şeker
Yumurta Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Süt, un ,nişasta ,şekeri, tencereye alıyoruz .
- Ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynaktıktan sonra ocaktan alıp tereyağ ve vanilyayı ekleyip tereyağ eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra keselerimize bölüştürüyoruz.
- Biraz soğuduktan sonra kayısıları muhallebinin orta kısmına koyuyoruz.
- Küçük bir tencereye suyu jöleyi ve şekeri alıp ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra kayısıların üzerine bölüştürüyoruz buzdolabında 4-5 saat dinlendikten sonra servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun🤗💕.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder