27 Ağustos 2020 Perşembe

Yumurta Tatlısı Tarifi

Yumurta Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;
  • 8 tane kayısı konservesi
  • Sade tortenguss ( sade pasta jölesi )
  • 250 ml su
  • 2 yemek kaşığı şeker

Yumurta Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Süt, un ,nişasta ,şekeri, tencereye alıyoruz .
  2. Ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  3. Kaynaktıktan sonra ocaktan alıp tereyağ ve vanilyayı ekleyip tereyağ eriyene kadar karıştırıyoruz.
  4. Daha sonra keselerimize bölüştürüyoruz.
  5. Biraz soğuduktan sonra kayısıları muhallebinin orta kısmına koyuyoruz.
  6. Küçük bir tencereye suyu jöleyi ve şekeri alıp ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  7. Kaynadıktan sonra kayısıların üzerine bölüştürüyoruz buzdolabında 4-5 saat dinlendikten sonra servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun🤗💕.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder