Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet enginar
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 kase bezelye
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağı
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı
- Bir tavada yarım su bardağı zeytinyağı ile 1 adet küp doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
- Limonlu suda bekleyen enginarları çukur kısımları içe gelecek şekilde dizin.
- Üzerine limon suyunu ilave edin. Tuz, şeker ve enginarların üzerine gelecek kadar suyunu ekleyin.
- Önce yüksek ateşte sonrasında kısık ateşte pişirin. Pişirme esnasında enginarları çevirin alt kısımlarıda iyice pişsin.
- Pişen enginarları bir tabağa alın. Enginarı pişirdiğiniz suya havuç ve bezelyeleride ekleyin.
- Havuç ve bezelye yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Pişen sebzelerin üzerine enginarları dizip bir iki dakika daha pişirin.
- Tencerenin altını kapatın. Enginarları tencerede kapağı kapalı şekilde soğutun.
- Limon ve dereotu ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder