20 Ağustos 2020 Perşembe

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

 

Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet enginar
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 kase bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı

Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı

  1. Bir tavada yarım su bardağı zeytinyağı ile 1 adet küp doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Limonlu suda bekleyen enginarları çukur kısımları içe gelecek şekilde dizin.
  3. Üzerine limon suyunu ilave edin. Tuz, şeker ve enginarların üzerine gelecek kadar suyunu ekleyin.
  4. Önce yüksek ateşte sonrasında kısık ateşte pişirin. Pişirme esnasında enginarları çevirin alt kısımlarıda iyice pişsin.
  5. Pişen enginarları bir tabağa alın. Enginarı pişirdiğiniz suya havuç ve bezelyeleride ekleyin.
  6. Havuç ve bezelye yumuşayıncaya kadar pişirin.
  7. Pişen sebzelerin üzerine enginarları dizip bir iki dakika daha pişirin.
  8. Tencerenin altını kapatın. Enginarları tencerede kapağı kapalı şekilde soğutun.
  9. Limon ve dereotu ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder