Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 paket bisküvi
- 100 gram margarin
Kreması
- 2.5 su bardağı süzme yoğurt
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket labne
- 1 limon kabuğu
Ganaj
- 1.5 su bardağı vişne suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı şeker
Süsleme
- Beyaz çikolata
- Toz fıstık
Cheesecake Tarifi Yapılışı
- Bisküviler un haline getirilir üzerine eritilen margarin dökülür ve kelepçeli kalıbın tabanına serilir kreması hazırlanana kadar dolaba alınır.
- Kreması için bir kaba yoğurt alınır ve bi kaç dakika çırpılır.
- Sonra labne eklenir çırpılır.
- Daha sonra un ve şekerde eklenerek katıştırılır.
- Sonra yumurta eklenir tek tek elenir yumurta ve blandır hiç durmaması lazım.
- En son limon kabuğu da eklenip karıştırılır ve bisküvi üzerine dökülür.
- 160 derce önceden ısıttığımız fırın içerisine bir kapta su koyun ve yaklaşık 1 saat pişer piştiğini anlamak için yanları sabit ortası hafif sallanıyorsa pişmiş demektir. Hemen fırından çıkarmayın ılıyana kadar fırın kapağı yarı açık kalmalı.
- Ganaj.Bir tencereye vişne suyu alınır. Üzerine şeker ve nişasta eklenir pişirilir.
- Soğuyan cheesecake üzerine dökülür soğuduktan sonra benmari usulü erittiği iz çikolata sıkılır bir gece dolapta bekletilir afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder