Çilekli Muzlu Pasta Tarifi

Çilekli Muzlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet hazır pandispanya
Pastacı kreması için;
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım kilo çilek
  • 1 adet muz
  • 1 ülker sütlü çikolata
Pandispanyayı ıslatmak için
  • 1 çay bardağı süt

Çilekli Muzlu Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Süt, un, şeker ve nişastayı bir tencereye alıyoruz.
  2. Çırpma teliyle karıştırarak göbek göbek olana kadar karıştırıyoruz.
  3. En son altını kapatıp vanilya ve tereyağımızı koyup yediriyoruz.
  4. Bir 5 dakika bekletip sütle ıslattığımız pandispanyamıza spatula yardımıyla sıvıyoruz.
  5. Çileklerimizi muzlarımızı arasına diziyoruz ve ortasına çikolata rendeliyoruz.
  6. Diğer pandispanyamızı da sütle ıslatıp üzerini kapatıyoruz.
  7. Tekrar çileklerimizi dizip çikolatamızı rendeleyip buzdolabında 1/2 saat bekletip afiyetle yiyoruz:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder