Çilekli Muzlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet hazır pandispanya
Pastacı kreması için;
- 1 adet vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım kilo çilek
- 1 adet muz
- 1 ülker sütlü çikolata
Pandispanyayı ıslatmak için
- 1 çay bardağı süt
Çilekli Muzlu Pasta Tarifi Yapılışı
- Süt, un, şeker ve nişastayı bir tencereye alıyoruz.
- Çırpma teliyle karıştırarak göbek göbek olana kadar karıştırıyoruz.
- En son altını kapatıp vanilya ve tereyağımızı koyup yediriyoruz.
- Bir 5 dakika bekletip sütle ıslattığımız pandispanyamıza spatula yardımıyla sıvıyoruz.
- Çileklerimizi muzlarımızı arasına diziyoruz ve ortasına çikolata rendeliyoruz.
- Diğer pandispanyamızı da sütle ıslatıp üzerini kapatıyoruz.
- Tekrar çileklerimizi dizip çikolatamızı rendeleyip buzdolabında 1/2 saat bekletip afiyetle yiyoruz:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder