8 Eylül 2020 Salı

Çilekli Tart Tarifi

Çilekli Tart Tarifi İçin Malzemeler

Tart hamuru için:
  • 60 gram pudra şekeri
  • Aldığı kadar un (Hamur ele yapışmayacak)
  • 125 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 vanilya
Muhallebi için:
  • 3 kaşık un
  • 5 kaşık şeker
  • 1 vanilya
  • 500 ml süt
  • 50 gram tereyağı (Pişince içine eklenecek)
  • 80 gram beyaz çikolata (Pişince içine eklenecek)
Üzeri için:
  • Çilek
  • Muz

Çilekli Tart Tarifi Yapılışı

  1. Malzemeleri yoğurma kabına alalım. Hamur hazır olunca yağlanmış tart kalıbına yayalım.
  2. Çatalla her yerini delelim.
  3. 160-170 derece fırında 15-20 dk pişirelim.
  4. Fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
  5. Muhallebisi için; şeker, un, süt ve vanilyayı pişirelim. Altını kapatıp içine tereyağı ve çikolatayı ekleyelim, karıştıralım.
  6. Tartın içine dökelim.
  7. İyice soğuyunca üzerine çilekleri ve muzları dizelim.Not: teşekkürler gülsüm teyze 😘🥰Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder