Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 adet yarım limon
- 1 yemek kaşığı sirke
Et Sote Tarifi Yapılışı
- Öncelikle etleri yıkayın ve bir tencereye alın ve kara suyu çıkması için içine yarım limon ve 1 yemek kaşığı sirke ekleyin ve haşlayın.
- Bu arada da soğan domates ve biberleri iyice doğrayın.
- Etlerin de kara suyu çıksın. Kara su çıkınca süzün.
- Daha sonra bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı koyun ve soğanları ekleyin ve kavurun.
- Sonra biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Sonra haşlanmış etleri ekleyin ve biraz kavurun.
- Sonra domatesleri ekleyin ve baharatlar ile tuzu ekleyin ve salçayı ilave edin ve biraz üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip orta derece ateşte pişirin.
Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder