Et Sote Tarifi

Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 adet yarım limon
  • 1 yemek kaşığı sirke

Et Sote Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle etleri yıkayın ve bir tencereye alın ve kara suyu çıkması için içine yarım limon ve 1 yemek kaşığı sirke ekleyin ve haşlayın.
  2. Bu arada da soğan domates ve biberleri iyice doğrayın.
  3. Etlerin de kara suyu çıksın. Kara su çıkınca süzün.
  4. Daha sonra bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı koyun ve soğanları ekleyin ve kavurun.
  5. Sonra biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  6. Sonra haşlanmış etleri ekleyin ve biraz kavurun.
  7. Sonra domatesleri ekleyin ve baharatlar ile tuzu ekleyin ve salçayı ilave edin ve biraz üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip orta derece ateşte pişirin.
Afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder