Fırında Güveç Tarifi
Fırında Güveç Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram dana kuşbaşı veya göğüs eti
- 2 adet patates
- 2 adet patlıcan
- 1 adet domates
- 2 adet çarliston biber
- Her güvece iki diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Her güvece 1/3 çay bardağı su
- Pul biber, karabiber, kekik, tuz
Fırında Güveç Tarifi Yapılışı
- Dana kavurmamızı güveçlerimize koyuyoruz. Eğer etiniz çiğ ise düdüklü tencerede kavurma işlemi yapabilirsiniz öncesinde.
- Tavuk ile yapacaksanız çiğden kuşbaşı doğrayıp güvecin en altına yerleştirebilirsiniz.
- Patates ve patlıcanlarımızı küp küp doğrayıp kızartmaya alıyoruz.
- Kızartma tenceresinde bol yağda önce patateslerimizi kızartıp güveçlerin içine daha sonra patlıcanları kızartıp patateslerin üzerine ekliyoruz.
- Güveçlerimizin her bir tanesine ikişer diş sarımsak soyup ekliyoruz.
- En üzerini çiğ biber ve domatesle süslüyoruz.
- Baharat ve tuzunu ilave ediyoruz. Hepsinin üzerine birer parça tereyağ̆ı koyuyoruz.
- Güveçlerimizin içine 1/3 çay bardağı su ilave ediyoruz. Ve fırın tepsisine diziyoruz.
- Tepsimizin içinede 2 su bardağı su koyuyoruz.
- 180 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişirmeye bırakıyoruz.Not:bu tariften 4-6 adet güveç çıkmaktadır. Siz yapacağınız sayıya göre arttırıp azaltabilirsiniz🤗.Afiyet olsun👩🏻🍳.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder