7 Eylül 2020 Pazartesi

Fırında Güveç Tarifi

Fırında Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram dana kuşbaşı veya göğüs eti
  • 2 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet domates
  • 2 adet çarliston biber
  • Her güvece iki diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Her güvece 1/3 çay bardağı su
  • Pul biber, karabiber, kekik, tuz

Fırında Güveç Tarifi Yapılışı

  1. Dana kavurmamızı güveçlerimize koyuyoruz. Eğer etiniz çiğ ise düdüklü tencerede kavurma işlemi yapabilirsiniz öncesinde.
  2. Tavuk ile yapacaksanız çiğden kuşbaşı doğrayıp güvecin en altına yerleştirebilirsiniz.
  3. Patates ve patlıcanlarımızı küp küp doğrayıp kızartmaya alıyoruz.
  4. Kızartma tenceresinde bol yağda önce patateslerimizi kızartıp güveçlerin içine daha sonra patlıcanları kızartıp patateslerin üzerine ekliyoruz.
  5. Güveçlerimizin her bir tanesine ikişer diş sarımsak soyup ekliyoruz.
  6. En üzerini çiğ biber ve domatesle süslüyoruz.
  7. Baharat ve tuzunu ilave ediyoruz. Hepsinin üzerine birer parça tereyağ̆ı koyuyoruz.
  8. Güveçlerimizin içine 1/3 çay bardağı su ilave ediyoruz. Ve fırın tepsisine diziyoruz.
  9. Tepsimizin içinede 2 su bardağı su koyuyoruz.
  10. 180 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişirmeye bırakıyoruz.Not:bu tariften 4-6 adet güveç çıkmaktadır. Siz yapacağınız sayıya göre arttırıp azaltabilirsiniz🤗.Afiyet olsun👩🏻‍🍳.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder