4 Eylül 2020 Cuma

Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Makarna (Su Böreğine Rakip Bir Lezzet ) Tarifi

Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Makarna (Su Böreğine Rakip Bir Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
İç malzemesi;
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 küçük fincan sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
Beşamel sos malzemeleri :
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 4 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için:
  • Kaşar peyniri

Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Makarna (Su Böreğine Rakip Bir Lezzet ) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak kıyma harcı hazırlayalım. Tencereye sıvı yağ ve kıymayı alıp kavuralım.
  2. Üzerine küp doğranmış kapya biber ve soğanı ekleyip biraz kavuralım.
  3. Salça ve baharatları ilave edip karıştırıp ocaktan alalım.
  4. Makarnayı haşlayalım.
  5. Bu tarifi büyük borcamda da yapabilirsiniz.
  6. Ben bugün güveç kullanmayı tercih ettim.
  7. Güvecin altına önce biraz makarna koyuyoruz.
  8. Daha sonra üzerine kıyma harç ve en üste tekrar makarna ekleyelim.
  9. Bu şekilde bütün güveçleri hazırlayalım.
  10. Beşamel sos için bir tencereye tereyağını alalım.
  11. Unu ekleyip kavuralım.
  12. Üzerine 4 su bardağı sütü ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  13. Tuz ve karabiberi tercihinize göre ekleyebilirsiniz.
  14. Beşamel sosu güveçlerin üstüne paylaştıralım.
  15. Son olarak rendelenmiş kaşarı ilave edip daha önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder