Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Makarna (Su Böreğine Rakip Bir Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket makarna
İç malzemesi;
- 300 gram kıyma
- 2 adet orta boy soğan
- 1 kapya biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 küçük fincan sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Beşamel sos malzemeleri :
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 4 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için:
- Kaşar peyniri
Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Makarna (Su Böreğine Rakip Bir Lezzet ) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kıyma harcı hazırlayalım. Tencereye sıvı yağ ve kıymayı alıp kavuralım.
- Üzerine küp doğranmış kapya biber ve soğanı ekleyip biraz kavuralım.
- Salça ve baharatları ilave edip karıştırıp ocaktan alalım.
- Makarnayı haşlayalım.
- Bu tarifi büyük borcamda da yapabilirsiniz.
- Ben bugün güveç kullanmayı tercih ettim.
- Güvecin altına önce biraz makarna koyuyoruz.
- Daha sonra üzerine kıyma harç ve en üste tekrar makarna ekleyelim.
- Bu şekilde bütün güveçleri hazırlayalım.
- Beşamel sos için bir tencereye tereyağını alalım.
- Unu ekleyip kavuralım.
- Üzerine 4 su bardağı sütü ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
- Tuz ve karabiberi tercihinize göre ekleyebilirsiniz.
- Beşamel sosu güveçlerin üstüne paylaştıralım.
- Son olarak rendelenmiş kaşarı ilave edip daha önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder