6 Eylül 2020 Pazar

Fırında Tavuk But Tarifi

Fırında Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk but
  • 1-2 orta boy patates (artırıp azaltabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı  yoğurt
  • 1 yemek kaşığı  salça
  • Kekik
  • Pul biber
  • Tatlı kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • 3-4 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Fırın poşeti

Fırında Tavuk But Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ben bu ölçülerin iki katını yaptım. Görselde iki poşet var 6 birine 6 birine koydum.
  2. Buraya ortalama bir tarif yazdım herkes çok yapmak istemeyebilir.
  3. Tavukları eğer tüyü var ise ütülüyoruz. Daha sonra yıkayıp bir kenara alıyoruz.
  4. Patateslerimizi yıkayıp küp küp ya da elma dilimi şeklinde doğruyoruz.
  5. Ben küp küp doğramayı tercih ettim. Bir kapta yoğurt, salça, sıvı yağ, tuz ve baharatlarımızı karıştırıyoruz ve tavukları ekleyip güzelce harmanlıyoruz.
  6. Soslanan butları fırın poşetine yerleştiriyoruz. Kalan sosa patateslerimizi atıyoruz ve onları da harmanlayıp poşete koyuyoruz ve yemeğimizi fırına veriyoruz.
  7. Pişme süresi fırına göre değişiklik gösterebilir.
Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder