Fırında Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet tavuk but
- 1-2 orta boy patates (artırıp azaltabilirsiniz)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- Kekik
- Pul biber
- Tatlı kırmızı toz biber
- Karabiber
- 3-4 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- Tuz
- Sıvı yağ
- Fırın poşeti
Fırında Tavuk But Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ben bu ölçülerin iki katını yaptım. Görselde iki poşet var 6 birine 6 birine koydum.
- Buraya ortalama bir tarif yazdım herkes çok yapmak istemeyebilir.
- Tavukları eğer tüyü var ise ütülüyoruz. Daha sonra yıkayıp bir kenara alıyoruz.
- Patateslerimizi yıkayıp küp küp ya da elma dilimi şeklinde doğruyoruz.
- Ben küp küp doğramayı tercih ettim. Bir kapta yoğurt, salça, sıvı yağ, tuz ve baharatlarımızı karıştırıyoruz ve tavukları ekleyip güzelce harmanlıyoruz.
- Soslanan butları fırın poşetine yerleştiriyoruz. Kalan sosa patateslerimizi atıyoruz ve onları da harmanlayıp poşete koyuyoruz ve yemeğimizi fırına veriyoruz.
- Pişme süresi fırına göre değişiklik gösterebilir.
Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder