9 Eylül 2020 Çarşamba

Kadınbudu Köfte Tarifi

Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte harcı için:
  • 500 gram yağsız kıyma (köftelik)
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
Kızartmak için:
  • Galeta unu
  • 3 yumurta
  • Sıvıyağ

Kadınbudu Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci haşlayıp süzelim.
  2. Soğanı yemeklik olarak doğrayalım, tavaya koyduğumuz az sıvı yağda öldürelim.
  3. Üzerine kıymanın yarısını koyup orta derecede kavuralım.
  4. Yağını tamamen süzüp yayvan bir kaba aktaralım.
  5. İçine yumurtayı, pirinçi, tuzu, karabiberi ve kalan kıymayı koyup yoğuralım.
  6. Malzemelerin birbiriyle iyice özleşmesini sağlayalım.
  7. Harcı en az yarım saat dinlendirelim.
  8. Sonra harçtan irice ve yassı oval şekilli hazırladığımız köfteleri galeta ununa bulayalım.
  9. Daha sonra çırptığımız yumurtalara batıralım.
  10. Tavada iyice kızan sıvı yağa köfteleri koyalım ve iki yönünü de kızartalım.
  11. Kızaran köfteleri peçeteye koyalım ve fazla yağı alalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder