Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köfte harcı için:
- 500 gram yağsız kıyma (köftelik)
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
Kızartmak için:
- Galeta unu
- 3 yumurta
- Sıvıyağ
Kadınbudu Köfte Tarifi Yapılışı
- Pirinci haşlayıp süzelim.
- Soğanı yemeklik olarak doğrayalım, tavaya koyduğumuz az sıvı yağda öldürelim.
- Üzerine kıymanın yarısını koyup orta derecede kavuralım.
- Yağını tamamen süzüp yayvan bir kaba aktaralım.
- İçine yumurtayı, pirinçi, tuzu, karabiberi ve kalan kıymayı koyup yoğuralım.
- Malzemelerin birbiriyle iyice özleşmesini sağlayalım.
- Harcı en az yarım saat dinlendirelim.
- Sonra harçtan irice ve yassı oval şekilli hazırladığımız köfteleri galeta ununa bulayalım.
- Daha sonra çırptığımız yumurtalara batıralım.
- Tavada iyice kızan sıvı yağa köfteleri koyalım ve iki yönünü de kızartalım.
- Kızaran köfteleri peçeteye koyalım ve fazla yağı alalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder