7 Eylül 2020 Pazartesi

Karnı Kara Salatası (Taze İç Börülce) Tarifi

Karnı Kara Salatası (Taze İç Börülce) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo taze iç börülce
  • 2 dış sarımsak
  • 2 adet acı süs biberi
  • 1 adet limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Karnı Kara Salatası (Taze İç Börülce) Tarifi Yapılışı

  1. Taze iç börülce yi ayıklayın, yıkayın, uygun bir tencerede üzerine çıkacak kadar su ilave edin.
  2. Orta ateşte 10, dakika kadar kontrollü haşlayın.İstenilen yumuşaklığa gelince ateşten alıp suyunu süzdürün.
  3. İki diş ezilmiş sarımsak, damak tadınıza göre tuz ve zeytinyağı ile bir limonun suyunu bir güzel karıştırın.
  4. Haşlanan börülce soğuduktan sonra limonlu yağlı sosuyla karıştırın, yarım saat kadar dinlendirin,birgün önceden yapılırsa sosunu daha iyi çekecektir.
  5. Salata tabağına alın üzerine kıyılmış acı biber ekleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder