Karnı Kara Salatası (Taze İç Börülce) Tarifi
Karnı Kara Salatası (Taze İç Börülce) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo taze iç börülce
- 2 dış sarımsak
- 2 adet acı süs biberi
- 1 adet limon
- Zeytinyağı
- Tuz
Karnı Kara Salatası (Taze İç Börülce) Tarifi Yapılışı
- Taze iç börülce yi ayıklayın, yıkayın, uygun bir tencerede üzerine çıkacak kadar su ilave edin.
- Orta ateşte 10, dakika kadar kontrollü haşlayın.İstenilen yumuşaklığa gelince ateşten alıp suyunu süzdürün.
- İki diş ezilmiş sarımsak, damak tadınıza göre tuz ve zeytinyağı ile bir limonun suyunu bir güzel karıştırın.
- Haşlanan börülce soğuduktan sonra limonlu yağlı sosuyla karıştırın, yarım saat kadar dinlendirin,birgün önceden yapılırsa sosunu daha iyi çekecektir.
- Salata tabağına alın üzerine kıyılmış acı biber ekleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder