Kırmızılı Lezzetler Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo kapya biber
- 2 kilo yumurta domatesi
Sosu için
- 4 Türk kahvesi fincanı zeytin yağı
- 2 Türk kahvesi fincanı ayçiçek yağı
- 3 Türk kahvesi fincanı sirke ( incir sirkesi kullandım)
- 1 yemek kaşığı sofra tuzu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 10 diş iri doğranmış sarımsak
Kırmızılı Lezzetler Tarifi Yapılışı
- Biberleri ( birbirine benzer boylarda olsun pişme açısından) yıkayıp kurulayın ve fırını ızgara ayarına getirin.
- Max dereceye ayarlayın ve tel üzerine yerleştirin.
- Altına da yağlı kağıt serdiğiniz tepsiyi koyun yaklaşık on dakikada güzelce pişecektir.
- Süre boyuta göre değişebilir gözlemlemekte fayda var.
- Ilıyınca kabuğunu soyup çekirdeklerinden ayıklayalım ve uzunlamasına dört beşe bölüp süzgece alalım suyu aksın.
- Kavanoza biraz biber biraz sos ağzına kadar dolduralım ve sosu üzerini kaplasın.
- Domateslerin başını ve sonunu kesin eşit dilimler olması için.
- Yağlı kağıt serili tepsiye bir cm kalınlığında domates halkalarını serelim ve 130 derecede tepsileri arada raf değiştirerek yaklaşık iki saat kurutalım.
- Domatesler sıcakken kavanoza domates ve sos katmanları halinde dolduralım yine sos üzerini aşsın.
- İki meze de buzdolabında aylarca kalabilir üzeri yağ kaplı olduğu sürece.
- Servis sırasında damak tadınıza göre baharat ekleyebilirsiniz.
- Ben şimdiden koymadım acımasın diye.
- Uzun süre piştiği için miktarlar azalıyor siz ölçüleri kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder