5 Eylül 2020 Cumartesi

Kıyır Kıyır Mahlepli Papatya Kurabiye Tarifi

Kıyır Kıyır Mahlepli Papatya Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta (Akı içine, sarısı üstüne)
  • 1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım türk kahvesi fincanı sirke
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
  • Susam
  • Aldığı kadar un

Kıyır Kıyır Mahlepli Papatya Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Terayağı, sıvı yağ, sirke ve yumurta akını derin bir kapta karıştıralım.
  2. Sonrasında kalan tüm kuru malzemeleri aynı kabın içerisine eleyerek koyalım.
  3. Yeniden karıştırıp biraz da yoğurarak kulak memesi kıvamında yağlı bir hamur elde edelim.
  4. Daha sonra küçük parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım.
  5. Küçük topları birleştirip görseldeki gibi papatya haline getirelim.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim ve üzerlerine önce yumurta sarısı sürüp sonra susam serpelim.
  7. 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dk pişirmek yeterli geliyor. Yine de fırınınızın çeşidine göre kontrollü pişirmeyi unutmayın.
  8. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gittikten sonra muhakkak bir tane deneyin derim, ağızda dağılan nefis bir tadı var :) afiyet olsun 🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder