4 Eylül 2020 Cuma

Limonlu Kek Tarifi

Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı süt
  • 150 gram tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 limon kabuğu (rendele)
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
  • 150 gram pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2.5 yemek kaşığı limon suyu

Limonlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve yumurtaları karışım köpük köpük olup beyazlayana kadar çırpın.
  2. Diğer malzemeleri de ilave ederek hamuru hazırlayın.
  3. Yağlamış olduğunuz kek kalıbına hamuru dökerek 180 derecede 55 dakika pişirin.
  4. 55 dakika sonra önce bir bıçakla delip pastanın hazır olup olmadığını görebilirsiniz.
  5. Sosu için; Önce tereyağını eritin.
  6. Tereyağı eridikten sonra bir tabağa koyun.
  7. Limon suyunu ve pudra şekerini tabağa ekleyin.
  8. Ve malzemeleri bir bütün halinde karıştırın.
  9. Artık sosu istediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!🌺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder