4 Eylül 2020 Cuma

Limonlu Kek Tarifi

Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı dolu limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı zerdeçal(rengine göre artırabilirsin)
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 buçuk paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı fındık

Limonlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. 4 yumurta, şeker, vanilya ve sıcak su iyice köpük köpük olana kadar çırpılır.
  2. Daha sonra yağ ve süt eklenir. Spatula ile karıştırılır.
  3. Un ve kabartma tozu ayrı bir kapta karıştırılır. Ve elenerek keke eklenir.
  4. Daha sonra limon kabuğu, limon suyu ve zerdeçal keke eklenir.
  5. Yağlanmış ve dolapta duran kek kalıbı alınır. İçerisine ikiye kesilmiş fındıklar dizilir.
  6. Isıtılmamış fırına alt üst açık fan kapalı bir şekilde 180 derecede atılır.
  7. 45 dakika da pişirilir.
Yiyenlere afiyet olsun. 🥰

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder