Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı dolu limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı zerdeçal(rengine göre artırabilirsin)
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 buçuk paket kabartma tozu
- 1 su bardağı fındık
Limonlu Kek Tarifi Yapılışı
- 4 yumurta, şeker, vanilya ve sıcak su iyice köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Daha sonra yağ ve süt eklenir. Spatula ile karıştırılır.
- Un ve kabartma tozu ayrı bir kapta karıştırılır. Ve elenerek keke eklenir.
- Daha sonra limon kabuğu, limon suyu ve zerdeçal keke eklenir.
- Yağlanmış ve dolapta duran kek kalıbı alınır. İçerisine ikiye kesilmiş fındıklar dizilir.
- Isıtılmamış fırına alt üst açık fan kapalı bir şekilde 180 derecede atılır.
- 45 dakika da pişirilir.
Yiyenlere afiyet olsun. 🥰
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder