Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sarı mercimek ( kırmızı’da olur )
- 1 küçük soğan
- 1 orta boy havuç
- 1 orta boy patates
- 7 su bardağı su ve et suyu karışık
Pişirdikten sonra içine:
- 1 buçuk yemek kaşığı tereyağ
- 2 tatlı kaşığı un
Üzeri için:
- Kırmızı toz biberli tereyağ
- Tereyağında sotelenmiş kuru ekmek
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı
- Mercimeği iyice yıkayıp düdüklü tencereye koyup üzerine soğan, patates, havuç, tuz ve sularını ekleyip düdüklünün sesi çıkınca altını kısıp 20 dk pişirelim.
- Altını kapatıp ağzı açılacak duruma gelince ağzını açıp blendırdan geçirelim küçük bir tavaya tereyağını koyup unu ilave edip kavuralım .
- Pişen çorabın içerisine katıp 4-5 dk daha ocağın altını açıp pişirelim .
- Servis ederken üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı sıvı yağı eritip toz tatlı biberden ekleyip kızdıralım .
- Kıtır ekmek ve sosu kaseye koyduğumuz çorbanın üzerine servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder