Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sarı mercimek ( kırmızı’da olur )
  • 1 küçük soğan
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy patates
  • 7 su bardağı su ve et suyu karışık
Pişirdikten sonra içine:
  • 1 buçuk yemek kaşığı tereyağ
  • 2 tatlı kaşığı un
Üzeri için:
  • Kırmızı toz biberli tereyağ
  • Tereyağında sotelenmiş kuru ekmek

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Mercimeği iyice yıkayıp düdüklü tencereye koyup üzerine soğan, patates, havuç, tuz ve sularını ekleyip düdüklünün sesi çıkınca altını kısıp 20 dk pişirelim.
  2. Altını kapatıp ağzı açılacak duruma gelince ağzını açıp blendırdan geçirelim küçük bir tavaya tereyağını koyup unu ilave edip kavuralım .
  3. Pişen çorabın içerisine katıp 4-5 dk daha ocağın altını açıp pişirelim .
  4. Servis ederken üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı sıvı yağı eritip toz tatlı biberden ekleyip kızdıralım .
  5. Kıtır ekmek ve sosu kaseye koyduğumuz çorbanın üzerine servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder