Manolya Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1.5 çay bardağı krema
- 2 yemek kaşığı nişasta
İçi için:
- 15-20 adet çilek
- 1 paket bebe bisküvisi
- 1 adet muz
Manolya Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir tencerenin içine süt, un, yumurta sarısı, nişasta ve şekeri ekleyip güzelce karıştırın.
- Malzemeleri orta ateşte kıvam alana kadar pişirin.
- Kıvam almaya başladığında ocaktan alın karıştırarak oda sıcaklığında ılıtın.
- Bu esnada çilekleri yıkayıp istediğiniz şekilde dilimleyin. Aynı şekilde muzu da dilimleyin.
- Bebe bisküvilerini rondodan geçirerek ufak parçalara ayırın.
- Puding soğumaya başladığında cam kupların tabanına bir iki kaşık puding ekleyin ve yayın.
- Üzerine bisküvi ve çilek parçaları yerleştirin. Tüm bisküviler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
- En üst kısmı yalnızca puding koyarak bırakın. Hazırladığınız tatlıları buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
- Servis edeceğiniz zaman üzerine muz, çilek dilimi ve isteğe göre çikolata sosu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Manolya Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?
- Puding hafifçe ılıdıktan sonra kremasını ekleyerek çırpın.
- Dilerseniz kakaolu bisküvi veya yulaflı bisküvi de kullanabilirsiniz.
- Tatlıyı buzdolabında soğutmadan önce üzerine meyve koymayın. Aksi takdirde meyve sulanır ve kıvamı bozulur.
- Üzerine fındık, badem ve bisküvi kırıntıları da ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder