Manolya Tatlısı Tarifi

Manolya Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1.5 çay bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı nişasta
İçi için:
  • 15-20 adet çilek
  • 1 paket bebe bisküvisi
  • 1 adet muz

Manolya Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tencerenin içine süt, un, yumurta sarısı, nişasta ve şekeri ekleyip güzelce karıştırın.
  • Malzemeleri orta ateşte kıvam alana kadar pişirin.
  • Kıvam almaya başladığında ocaktan alın karıştırarak oda sıcaklığında ılıtın.
  • Bu esnada çilekleri yıkayıp istediğiniz şekilde dilimleyin. Aynı şekilde muzu da dilimleyin.
  • Bebe bisküvilerini rondodan geçirerek ufak parçalara ayırın.
  • Puding soğumaya başladığında cam kupların tabanına bir iki kaşık puding ekleyin ve yayın.
  • Üzerine bisküvi ve çilek parçaları yerleştirin. Tüm bisküviler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • En üst kısmı yalnızca puding koyarak bırakın. Hazırladığınız tatlıları buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
  • Servis edeceğiniz zaman üzerine muz, çilek dilimi ve isteğe göre çikolata sosu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Manolya Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?
  • Puding hafifçe ılıdıktan sonra kremasını ekleyerek çırpın.
  • Dilerseniz kakaolu bisküvi veya yulaflı bisküvi de kullanabilirsiniz.
  • Tatlıyı buzdolabında soğutmadan önce üzerine meyve koymayın. Aksi takdirde meyve sulanır ve kıvamı bozulur.
  • Üzerine fındık, badem ve bisküvi kırıntıları da ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder