6 Eylül 2020 Pazar

Muzlu Rulo Pasta Tarifi

Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kreması için:
  • 2 su bardağı süt (200 ml bardakta)
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Keki için:
  • 4 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket hamur kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
İçi ve üzerini süslemek için:
  • 2 adet muz
  • 1 poşet krem şanti
  • Yarım su bardağı soğuk süt

Muzlu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

  1. İçin tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri ocağa alın ve koyulaşana kadar pişirelim.
  2. Kremalaşınca ocaktan alın, vanilya ve tereyağını ekleyip hiç topak kalmayacak şekilde çırpalım.
  3. Bir kenarda soğumaya bırakalım. Kek için yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.
  4. Beyazına bir fiske tuz atıp mikserde  çırpmaya başlayalım. Yavaş yavaş toz şekeri ilave edin ve köpük kıvamına gelene kadar çırpalım.
  5. Yumurta sarılarını çırpmaya başlayalım. Yavaş yavaş sıcak suyu, sıvı yağı ilave edelim.
  6. Daha sonra elenmiş unu ve hamur kabartma tozunu da ekleyelim. Tüm malzemeler karışınca çırpmayı bırakalım.
  7. Yumurta aklarını bir spatula yardımıyla 3 seferde diğer karışıma ekleyelim. Alttan üste doğru her seferde hafifçe karıştıralım.
  8. Kekin sönmemesi için spatula kullanmamız önemli. Karışınca yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine harcı dökün ve yayalım.
  9. 175 derece alt üst ayarda 10 dakika da pişirdim. Fırınınıza göre değişiklik gösterebilir. 7-8 dakika sonra kontrol edelim.
  10. Fırından çıkardığınız keki 5 dakika soğuması için bekletin.
  11. Ve daha sonra yağlı kağıt ile birlikte uzun tarafından başlayarak rulo yapalım.
  12. Kek soğuyana kadar bu şekilde bırakalım. Soğuyan keki açın, kremayı dökün ve her yerine gelecek şekilde yayalım.
  13. Kıvıracağınız kısma muzları dizelim. İsterseniz muzları doğrayıp o şekilde de koyabilirsiniz.
  14. Kıvırırken yavaşça yağlı kağıdı da çıkaralım.
  15. Üzeri için krem şantiyi soğuk süt ile çırparak köpük kıvamına getirelim ve kekin üzerine yayalım.
  16. Kalan muzları üzerine koyarak servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder