2 Eylül 2020 Çarşamba

Pişmeyen Magma Kurabiye (Bu Tariften Başka Yerde Yok) Tarifi

Pişmeyen Magma Kurabiye (Bu Tariften Başka Yerde Yok) Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü 150 ml
  • 2 paket petibör bisküvi (50 tane, robottan çekilmiş un gibi)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 yemek kaşığı tereyağı(eritilmiş)
  • 1 su bardağı süt
İç sosu için:
  • 1,5 su bardağı böğürtlen ( dondurulmuş kullandım, tazeside olur)
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
  • Fındık kadar tereyağı
Bulamak için:
  • 1 yemek kaşığı kakao

Pişmeyen Magma Kurabiye (Bu Tariften Başka Yerde Yok) Tarifi Yapılışı

  1. Böğürtlenleri ocağa alıp şekeri de ekleyerek birazcık pişirip, suda erittiğimiz nişastayı ve tereyağını ekleyip karıştırarak kaynayınca da ocağı kapatıyoruz.
  2. Aynı zamanda da robottan bisküvileri un gibi olacak kadar övütüp, kakao, tarçın ve şekeri kuru olarak karıştırıp, erimiş yağ ve sütü ekleyerek karıştırıp hamur haline getiriyoruz.
  3. Kurabiye hamuru kıvamını alan bisküvili hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlatıp sonrada limon sıkacağının tersini döndürerek, streç film geçirip hamura, içli köftenin dışı gibi elimizle çevirerek ortasını açıp şekil veriyoruz.
  4. Ortası oyulan kurabiyelerin içine hazırladığımız böğürtlenli sostan bir tatlı kaşığı bırakarak, streç film yardımıyla böğürtlenli sosun üzerine kenarlarını kapatıyoruz. (fotoğraflara bakabilirsiniz).
  5. Kapattığımız kurabiyelerin sadece altını kakaoya bulayarak (çok değil hafifçe) bir tabağa diziyoruz.
  6. Bütün hamura aynı işlemi uygulayıp, kalan böğürtlenli sosu minik kurabiyelerin üzerinden azıcık azıcık dökerek dolaba alıyoruz.
  7. Mağma kurabiyeler servise hazır :) bu ölçüden 20 tane kurabiye çıkıyor, sosu üzerine dökmeyip sadece içinde de kulanabilirsiniz, her iki halde fotoğrafladım.
Deneyenlere afiyet-i şifa olsun 🙏.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder