Pişmeyen Magma Kurabiye (Bu Tariften Başka Yerde Yok) Tarifi İçin Malzemeler
Bardak ölçüsü 150 ml
- 2 paket petibör bisküvi (50 tane, robottan çekilmiş un gibi)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1 yemek kaşığı tereyağı(eritilmiş)
- 1 su bardağı süt
İç sosu için:
- 1,5 su bardağı böğürtlen ( dondurulmuş kullandım, tazeside olur)
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
- Fındık kadar tereyağı
Bulamak için:
- 1 yemek kaşığı kakao
Pişmeyen Magma Kurabiye (Bu Tariften Başka Yerde Yok) Tarifi Yapılışı
- Böğürtlenleri ocağa alıp şekeri de ekleyerek birazcık pişirip, suda erittiğimiz nişastayı ve tereyağını ekleyip karıştırarak kaynayınca da ocağı kapatıyoruz.
- Aynı zamanda da robottan bisküvileri un gibi olacak kadar övütüp, kakao, tarçın ve şekeri kuru olarak karıştırıp, erimiş yağ ve sütü ekleyerek karıştırıp hamur haline getiriyoruz.
- Kurabiye hamuru kıvamını alan bisküvili hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlatıp sonrada limon sıkacağının tersini döndürerek, streç film geçirip hamura, içli köftenin dışı gibi elimizle çevirerek ortasını açıp şekil veriyoruz.
- Ortası oyulan kurabiyelerin içine hazırladığımız böğürtlenli sostan bir tatlı kaşığı bırakarak, streç film yardımıyla böğürtlenli sosun üzerine kenarlarını kapatıyoruz. (fotoğraflara bakabilirsiniz).
- Kapattığımız kurabiyelerin sadece altını kakaoya bulayarak (çok değil hafifçe) bir tabağa diziyoruz.
- Bütün hamura aynı işlemi uygulayıp, kalan böğürtlenli sosu minik kurabiyelerin üzerinden azıcık azıcık dökerek dolaba alıyoruz.
- Mağma kurabiyeler servise hazır :) bu ölçüden 20 tane kurabiye çıkıyor, sosu üzerine dökmeyip sadece içinde de kulanabilirsiniz, her iki halde fotoğrafladım.
Deneyenlere afiyet-i şifa olsun 🙏.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder