9 Eylül 2020 Çarşamba

Pratik Peynirli Milföy Pide Tarifi

Pratik Peynirli Milföy Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane milföy hamuru
  • 200 gr beyaz peynir
  • 1 yumurta (sarısı)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Maydanoz
  • Un

Pratik Peynirli Milföy Pide Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak milföy hamurlarının biraz yumuşamasını beklemeliyiz. Onu beklerken iç harcımızı hazırlayalım ( peynir+ maydanoz ).
  2. Yumuşayan milföylerimizi merdaneyle açabileceğimiz bir alana alıyoruz ve unlayıp merdane yardımıyla uzunlamasına açıyoruz.
  3. Bir çatal yardımıyla hamurun orta kısmını deliyoruz.
  4. Hamurun üzerine iç harcımızı koyup pide şeklinde kapatıyoruz.
  5. Tepsiye koyduğumuz pidelerin üstüne yumurta sarısı ve yoğurt karışımından sürüp 180 derecede fırına atıyoruz.
  6. Yaklaşık on dakika pişiriyoruz ve pidelerimiz hazır.
İç harç olarak ben peynir tercih ettim fakat patates veya kıymalı sevenler o şekilde de yapabilir. Resimlerde her aşamasını gösterdim kolaylıklar dilerim.
Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder