Pratik Peynirli Milföy Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane milföy hamuru
- 200 gr beyaz peynir
- 1 yumurta (sarısı)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Maydanoz
- Un
Pratik Peynirli Milföy Pide Tarifi Yapılışı
- İlk olarak milföy hamurlarının biraz yumuşamasını beklemeliyiz. Onu beklerken iç harcımızı hazırlayalım ( peynir+ maydanoz ).
- Yumuşayan milföylerimizi merdaneyle açabileceğimiz bir alana alıyoruz ve unlayıp merdane yardımıyla uzunlamasına açıyoruz.
- Bir çatal yardımıyla hamurun orta kısmını deliyoruz.
- Hamurun üzerine iç harcımızı koyup pide şeklinde kapatıyoruz.
- Tepsiye koyduğumuz pidelerin üstüne yumurta sarısı ve yoğurt karışımından sürüp 180 derecede fırına atıyoruz.
- Yaklaşık on dakika pişiriyoruz ve pidelerimiz hazır.
İç harç olarak ben peynir tercih ettim fakat patates veya kıymalı sevenler o şekilde de yapabilir. Resimlerde her aşamasını gösterdim kolaylıklar dilerim.
Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder