Simit Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- Ml ılık su (Yarım su bardağı)
- 130 ml ılık süt (Yarım su bardağı)
- 70 ml ayçiçek yağı (Yarım su bardağından 1 parmak eksik)
- Yarım paket yaş maya
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı tuz
- 440 gram un
Üzeri için;
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- 1/2 (yarım) çay bardağı pekmez
- 1/2 (yarım) su bardağı susam
Simit Tarifi Yapılışı
- Su, şeker ve maya bir kap içinde spatula ile maya ve şeker erimesi için karıştırılır.
- Ardından süt, ayçicek yağı eklenip tum sıvılar karıştırılır.
- Sonra un ve tuz eklenir. (tavsiyem unu azar azar yoğurarak ilave etmeniz)
- Yoğrulan hamur üzeri örtülür ve 1 saat mayalanması için dinlendirilir.
- Sonra dinlenen hamur 10 eşit bezeye bölünür.
- Her bezeyi 2 eşit parçaya bölüp ip gibi uzunlamasına zemin üzerinde açılır ve hamurlar birbirine dolanır ve iki ucu birlestirilir.
- Ardından geniş kap içindeki su ve pekmez karışımına simitimiz arkalı önlü batırılıp susama bulanır.
- 200 derecelik fırında üzerleri iyice kızarana dek pişirilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder