Simit Tarifi

Simit Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;
  • Ml ılık su (Yarım su bardağı)
  • 130 ml ılık süt (Yarım su bardağı)
  • 70 ml ayçiçek yağı (Yarım su bardağından 1 parmak eksik)
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 440 gram un
Üzeri için;
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • 1/2 (yarım) çay bardağı pekmez
  • 1/2 (yarım) su bardağı susam

Simit Tarifi Yapılışı

  1. Su, şeker ve maya bir kap içinde spatula ile maya ve şeker erimesi için karıştırılır.
  2. Ardından süt, ayçicek yağı eklenip tum sıvılar karıştırılır.
  3. Sonra un ve tuz eklenir. (tavsiyem unu azar azar yoğurarak ilave etmeniz)
  4. Yoğrulan hamur üzeri örtülür ve 1 saat mayalanması için dinlendirilir.
  5. Sonra dinlenen hamur 10 eşit bezeye bölünür.
  6. Her bezeyi 2 eşit parçaya bölüp ip gibi uzunlamasına zemin üzerinde açılır ve hamurlar birbirine dolanır ve iki ucu birlestirilir.
  7. Ardından geniş kap içindeki su ve pekmez karışımına simitimiz arkalı önlü batırılıp susama bulanır.
  8. 200 derecelik fırında üzerleri iyice kızarana dek pişirilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder