5 Eylül 2020 Cumartesi

Tek Hamurdan Dört Çeşit Kurabiye Tarifi

Tek Hamurdan Dört Çeşit Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1, 5 su bardağı mısır nişastası
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • Yarım çay bardağı fındık

Tek Hamurdan Dört Çeşit Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Bir kabın içerisine yağ, kabartma tozu, vanilya, yumurta ve pudra şekeri konularak karıştırılır.
  2. Daha sonra nişasta ve un azar azar ilave edilirken yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Hazırlanan hamur dört eşit parçaya bölünür.
  4. İlk parçanın içerisine damla ilave edilip yoğrulup rulo yapılıp bir kenara konulur.
  5. İkinci parçaya kakao ilave edilerek rulo yapılır.
  6. Üçüncü parçaya zerdeçal ve fındık konularak yoğrulup rulo yapılır.
  7. Ve son parçaya ceviz konulup yoğrulup rulo yapılır.
  8. Hazırlanan rulolar bıçakla bir parmak aralıklarla kesilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  9. Önceden ısıtılmış 176 derecelik fırında pişirilir.Afiyet olsun ☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder